1902'den Gelen "Uçan Tren" Videosu Görenleri Şaşırtıyor

Bugün hala çalışmakta olan "uçan tren"in 1902'de çekilmiş olan videosu hayata döndürüldü. Videodaki ayrıntılar görenleri şaşırtıyor.

1902'lerden kalan "uçan tren"

Museum of Modern Art'ın arşivlerinden çıkarılan bir videoyu işlemden geçiren bir YouTuber, 1902'den kalma bir Alman "Uçan Tren" yolculuğunu 2021 yılının detayları ile görmemizi sağlıyor. Günümüzde Wuppertal olarak bilinen bölgede hala çalışmaya devam eden tren, 1900'lerde insanların hayatını sanki oradaymışsınız gibi gösteren sanal bir tura benziyor.

At arabalarının, sokaklarda oynayan çocukların ve Wupper Nehri'nin muhteşem manzaralarını yakalayan görüntüler, tarihçilerin büyük ilgisini çekiyor.

İnanılmaz görüntüler, uzun zaman önce yaşanan yaşamlara modern bir bakış sağlamak için eski görüntüleri renklendirmesi ve yükseltmesi ile tanınan YouTuber Denis Shiryaev tarafından dönüştürüldü. Shiryaev'in yöneticisi olduğu neural.love firması sinir ağları ve yapay zeka kullanarak çekim kalitesini artıran çalışmaları ile tanınıyor. Geliştirdikleri dikkat çekici görüntüler arasında Apollo 16 Ay aracının görüntü kayıtları da bulunuyor.

Kaynak malzeme Modern Sanat Müzesi tarafından sağlandı ve orijinal hali ile zaten oldukça etkileyici görünüyor. 1902'de gerçekleştirilen çekimde görüntüler, o gün için son derece ayrıntılı olan Biograph 68mm stok filme çekilmiş. Bununla birlikte, her şey 4K ve saniyede 60 kare olarak daha iyi görünüyor.

Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz:

Okuyucu Yorumları