2022 yılının ilk çeyreğinde en çok hangi uygulamalar indirildi? Sonuçlar belli oldu; listelerde büyük bir sürpriz yok

2022 yılının ilk çeyreğinde en çok indirilen uygulamalar açıklandı. Listede büyük bir sürpriz bulunmasa da, TikTok'un müthiş yükselişi dikkat çekmeye devam ediyor.

2022 yılının ilk çeyreğinde en çok indirilen uygulamalar hangileri oldu?

TikTok, dünyanın en hızlı büyüyen sosyal medya platformlarından biri olarak öne çıkıyor. Sensor Tower tarafından kısa bir süre önce yayınlanan “Q1 2022: Store Intelligence Data Digest” raporunda da, TikTok'un 2022'nin ilk çeyreğinde dünya çapında en çok indirilen uygulama olduğu belirtiliyor. Uygulama, 2021'in ilk çeyreği tamamlandığında toplam 3,5 milyar indirme sayısını aştı ve bu dönüm noktasına ulaşan beşinci (ve Meta'ya ait olmayan tek uygulama) oldu.

2022'nin başından itibaren bakıldığında ise TikTok’un 175 milyondan fazla kez indirildiği görülüyor. TikTok, son dokuz çeyrekte de 10 milyon indirmeyi aştı, YouTube ise art arda sekiz çeyrekte aynı eşiği aşmıştı. Rapora göre, WhatsApp'ın dünya çapında 250 milyon indirmeye sahip olduğu 2018'in başından bu yana hiçbir uygulama TikTok'tan daha fazla indirilmedi.

TikTok'un başarısı ve geleceği hakkında söylenebilecek çok şey var. Sosyal medya uygulaması, ilgili akımları, benzersiz algoritması ve her niş konu için çeşitli topluluklar kümesi için baskın bir konuma sahip. Son zamanlarda yapılan güncellemeler içerisinde akış içi reklamlar için etkileşimli eklentilerin yanı sıra yorumlar için özel bir beğenmeme düğmesi üzerinde bir test gibi farklı özellikler bulunuyor. Ayrıca kısa bir süre önce kendi AR geliştirme platformu Effect House'u da piyasaya sürdü.

ABD genelinde indirmelere bakıldığında ise TikTok, 2021 yılının ilk çeyreğinden bu yana her çeyrekte en üstte yer alan uygulama oldu. En son olarak 2020'nin 4. çeyreğinde Zoom TikTok’un önüne geçmeyi başarmıştı. Ayrıca, 2021'in ilk çeyreğinden bu yana TikTok ve YouTube, ABD App Store'da her çeyrekte ilk iki sıradaki uygulama oldu. Ayrıca TikTok, geçen yılın aynı dönemine göre %19'luk bir yükleme artışıyla Google Play'de üst üste üçüncü çeyrekte bir numaralı uygulama oldu.

Aynı beş uygulama, son dört çeyreğin her birinde Avrupa'da en üst sıralarda yer aldı. TikTok ve WhatsApp ilk iki sırada yer alırken, Instagram son çeyrekte dördüncü sıraya geriledi. WhatsApp, son yedi çeyreğin her birinde Avrupa'daki en üst sıradaki App Store uygulaması olmasına rağmen, TikTok aynı dönemde Google Play'de de en üst sırada yer aldı.