2023 üçüncü çeyrekte en çok satılan ilk 10 akıllı telefon modeli belli oldu

2023 yılının üçüncü çeyreğinde en çok satılan akıllı telefon modelleri belli oldu. Galaxy S23 serisinden tek bir telefon bile listeye giremezken, zirveyi yine iPhone'lar doldurdu.

En çok satılan ilk 10 akıllı telefon modeli açıklandı

Galaxy S23 serisi, önceki serilerden daha fazla satarak Samsung açısından büyük bir başarıya imza attı. Bununla beraber seri, birkaç hafta önce 25 milyon sınırını aştı ve 30 milyon hedefine doğru ilerliyor. Ancak bu başarıya rağmen, serideki telefonlardan hiçbiri bu yılın 3. çeyreğinde en çok satan ilk 10 telefon listesine girmeyi başaramadı.

Counter Point Research'ün raporundan alınan son rakamlara göre Galaxy S23 Ultra, dünya genelinde en çok satan ilk 10 telefon listesinden düştü. 2023'ün birinci ve ikinci çeyreğinde listedeki yerini koruyan telefon, üçüncü çeyrekte bunu başaramadı. Listenin ilk dört sırasını ise artık Apple modelleri almış durumda. iPhone 14, iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 13 sırasıyla birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyor. İlginç bir şekilde, Apple'ın yeni serisi iPhone 15 cihazların hiçbiri listede bulunmuyor. Ancak bir sonraki çeyrekte bu telefonların ilk sıralarına yerleşeceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

İki yıllık bir telefon olan iPhone 13, Hindistan pazarındaki talep nedeniyle hala iyi satıyor.

Galaxy A14, Samsung'un 2023 yılının 3. çeyreğinde en çok satan telefonu oldu ve beşinci sıraya yerleşti. Galaxy A14 5G altıncı sırada, Galaxy A54 ise yedinci sırada kendisine yer buldu. Galaxy A04e, 2023 yılının 2. çeyreğinde dokuzuncu sırada bulunurken, 3. çeyrekte sekizinci sıraya yükseldi. Galaxy A34 ise bir önceki çeyrekteki onuncu sırasını korudu. Listede Samsung veya Apple markasını taşımayan tek telefon, dokuzuncu sıradaki Xiaomi Redmi 12C.

Galaxy S23 Ultra'nın ilk 10 listesinden çıkmasının nedeni büyük olasılıkla Ocak 2024 ortasında piyasaya sürülecek olan Galaxy S24 serisi.

Son zamanlarda küresel akıllı telefon pazarı olumlu bir eğilime doğru ilerliyor ve Samsung 2024 yılında telefon satışlarının artmasını bekliyor. Raporlar, Samsung'un Galaxy S24 satışlarının Galaxy S23'ten %10 daha yüksek olmasının beklendiğini gösteriyor.