2024'ün Android amiral gemileri, Snapdragon 8 Gen 3 nedeniyle herkesi şok edebilir

Son sızıntılara göre, Qualcomm'un yaklaşmakta olan Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinin yüksek bir fiyat etiketi taşıması söz konusu olabilir. Bu da 2024'ün Android cihazlarının büyük bir fiyat artışıyla raflara çıkması anlamına geliyor.

2024'ün Android amiral gemileri, fiyatlarıyla herkesi şok edebilir

Güvenilir bir sızıntı kaynağı olan Digital Chat Station, Weibo'da Snapdragon 8 Gen 3 fiyat artışının markaları gelecek yılın telefonlarında da 2022'nin Snapdragon 8 Gen 2'sini kullanmaya yönlendirebileceğini iddia etti. Alternatif olarak, bazı büyük OEM'ler rakip MediaTek'e ve yeni duyurulan Dimensity 9300 çipine yönelebilir.

Dimensity 9300'ün Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor ve Snapdragon 8 Gen 3 ile kıyaslanabilir bir performans sağlayabilir, bu da fiyatın daha düşük olması durumunda onu cazip bir seçenek haline getirebilir. İlk sızıntılar Dimensity 9300'ün MediaTek'in en yeni GPU'su ile dört Cortex-X4 ve dört Cortex-A720 çekirdeği kullanacağını ve 9.6Gbps LPDDR5T RAM'i destekleyeceğini gösteriyor.

Öte yandan Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3'ü Ekim ayında tanıtmaya hazırlanıyor, ancak etkinliğin Hawaii'deki yeri adalardaki son orman yangınları nedeniyle değişebilir.

Haziran ayında Snapdragon 8 Gen 3 AnTuTu kıyaslaması, önceki modele göre önemli performans artışları olduğunu ortaya koymuştu. İnternette dolaşan görüntüler, yeni işlemcinin AnTuTu v10 kıyaslama testlerinde 1.771.106 puan elde ettiğini gösteriyordu. Buna karşılık Snapdragon 8 Gen 2, v10 testlerinde 1,4 milyon civarında bir skor elde etmişti.

Yeni nesil yonga setinin tek bir birinci sınıf X-çekirdeği, üç üst düzey A720 çekirdeği, iki A710 çekirdeği ve iki verimli A510 çekirdeği ile 1+3+2+2 çekirdek yapılandırması kullanacağı söyleniyor.

Qualcomm'un birinci sınıf çiplerinin artan maliyetleri, Samsung gibi markaların fiyatlandırmasını şimdiden etkiledi ve bu yıl bazı pazarlarda daha yüksek telefon fiyatlarının oluşmasına neden oldu.

Snapdragon 8 Gen 3 önemli bir fiyat artışı görürse, bazı markalar artan maliyetlerin tamamını tüketicilere yansıtmak yerine 2024 amiral gemilerinde daha eski veya alternatif işlemciler kullanarak maliyetleri düşürebilir. Ama yeni çipi kullanmayı tercih ederlerse, telefon fiyatlarında önemli fiyat artışları görmemiz kaçınılmaz olabilir.