3.499 dolarlık cihaza işkence testi: Apple Vision Pro ne kadar sağlam?

Apple Vision Pro, bir YouTuber’ın yaptığı işkence testine göre tahmin edilenden daha sağlam çıktı. Ama sonuçta kırılmaktan da kurtulamadı.

3.499 dolarlık cihaza işkence testi: Apple Vision Pro ne kadar sağlam?

Apple Vision Pro oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip olduğundan, cihazı satın alan herkesin kırmamaya çok dikkat etmesi gerekiyor. Yine de insanlar, bu kadar yüksek meblağlar vererek satın aldığı cihazın ne kadar dayanıklı olduğunu bilmek istiyor. İşte, YouTuber Sam Kohl bunun cevabını vermek üzere, cihazın kırılmadan önce darbeye ne kadar dayanabileceğini test etmek için gözlüğü son derece zorlu bir dizi testten geçirdi.

Kohl videoda, duvarlara ve kapılara vurmak gibi çeşitli testler uyguladı. Yaklaşık 20 darbeden sonra Kohl sadece birkaç küçük çizik olduğunu ve başlığın dayanıklılığından çok etkilendiğini belirtti.

Ancak, birkaç düşüşün ardından Kohl sağ hoparlörün çalışmadığını fark etti. Ardından, YouTuber'ın "aşırı" olarak nitelendirdiği düşme testinden sonra (kulaklığın sekizinci düşüşü) ön cam nihayet çatladı. İlginç bir şekilde Apple, Vision Pro'ya birden fazla cam katmanı eklemiş olmasına rağmen Kohl'un testinde yalnızca ön cam kırıldı. Bu da Vision Pro'nun bu kadar fazla camdan oluşan bir cihaz için beklediğinizden çok daha dayanıklı olduğunu gösteriyor. Vision Pro'nun camı ancak Kohl'un tavanının yüksekliğinden düştüğünde tamamen çatladı ve yine de binlerce parçaya ayrılmadı, aksine tek bir kırık cam parçası olarak kaldı. Aynı zamanda gözlük, birden fazla düşmeye ve duvara çarpmaya da dayanabildi ve sadece birkaç küçük çizik oluştu.

Kohl ayrıca birkaç ilginç bilgi de paylaştı. Birincisi, ışık contasını kulaklığa bağlayan manyetik bağlantı güçlü olmadığından, cihazı sadece ışık contasını kullanarak kaldırmaya çalışırsanız başlık ayrılabiliyor ve yere düşebiliyor. Bunun yanı sıra Kohl, Vision Pro'nun yalnızca sanal gerçeklik (VR) modunda bir duvara yakın olduğunuzda sizi uyardığını, artırılmış gerçeklik (AR) kullanırken uyarmadığını belirtti. Yani, AR kullanıyorsanız, çevrenize dikkat etmenizde fayda var.