5 müthiş Google uygulaması ve işlevi!

Google'ın bu 5 harika uygulama ve hizmeti, kesinlikle denemeye değer...

5 Google harikası!

Hizmetlerini sürekli olarak geliştiren ve aralarına düzenli olarak yenilerini ekleyen Google, durmak nedir bilmiyor. Firmanın ürünlerini ve hizmetlerini sıkça kullandığımızda, Google'a her detayımızı bildiriyor hissine kapıldığımız bir gerçek. Ancak teknoloji devinin bize sunduğu işlevlerden bazılarına karşı koymak biraz zor. İşte 150 dolarlık ücretsiz yazılımdan hayatınızdaki hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracak hizmetlere, 5 harika Google uygulaması ve işlevi.

Google Takvim'deki hedefler (Android ve iOS)

Google'ın Takvim uygulaması, geçen sene gelen hatırlatıcı işleviyle zenginleşmişti. Takvimin verimlilik üzerindeki öneminin farkında olan Google, bu sene eklediği Hedefler işleviyle yapmak istediğiniz herhangi bir iş için size uygun zamanı buluyor.

5 müthiş Google uygulaması ve işlevi!

Egzersizden yeni dil öğrenmeye etkinliği ayarlayın, size sorulduğunda etkinliği yaptıysanız, "tamamlandı" olarak işaretleyin. Aksi halde erteleyin, Takvim etkinlik için sizi hiç uğraştrmadan yeni bir zaman bulsun.

Pocket benzeri bir işlev: Save to Google (Chrome, Web)

Pocket, web sayfalarını saklamaya yönelik piyasadaki en iyi uygulama olabilir ancak artık yeni bir rakibi var. Google'a kaydetme işlevi şu an sadece eklenti olarak sunuluyor ve özellikleri biraz kısıtlı, ancak güzel yönleri de var.

Eklentiyi kullanarak herhangi bir bağlantıyı ve bağlantıyla ilgili etiketleri saklayabiliyorsunuz. Bağlantıyı saklarken yanında notunuzu saklayabilmek hoş bir işlev ve bu yetenek Pocket'te yok. Faydalı bulduğumuz bir başka özellik, Google Görsel Arama'dan resimleri saklayabilmek oldu.

Şimdilik herhangi bir uygulaması bulunmayan araçla kaydettiğiniz bağlantıları görmek için google.com/save adresine gitmeniz gerekiyor.

Google Nik (Windows, Mac)

Nik, Google'ın birkaç sene önce satın aldığı Adobe Photoshop ve Lightroom eklentisi. Nik'in geliştirilmesi bir süre önce durdurulmuş olsa da, 150 dolarlık eklentiyi şu an ücretsiz olarak edinebiliyorsunuz. Elbette bunun için öncelikle Photoshop veya Lightroom'a ihtiyacınız var.

Eklentileri Windows için buradan, Mac OS X için buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Eklentileri nasıl kullanacağınızı öğrenmek için Nix YouTube kanalına göz atabilirsiniz.

Google Photos ve metronom

Google Photos ve metronom

Google Photos ile geri alma (Android, Web)

Google Photos, fotoğrafları çevrimiçi olarak depolamaya yönelik en iyi hizmetlerden bir tanesi. Sınırsız depolama alanı sunan hizmetin içerisinde gayet başarılı düzenleme araçları da var. Telefonunuzdaki fotoğrafları otomatik yedekleme, fotoğrafları klasörlere akıllı biçimde dönüştüren Smart Albums, Photos'un diğer faydalı özellikleri arasında.

Photos'a yeni eklenen bir özellik ise çevrimiçi fotoğraf düzenleme araçlarına bakış açınızı değiştirecek. Google Photos üzerinde düzenleme yaparak değiştirdiğiniz fotoğrafları dilediğiniz zaman eski haline getirebilirsiniz. Bu işlev aylar sonra bile çalışıyor. Geri alma işlevi şimdilik sadece web'de ve Android sürümünde sunuluyor.

Metronom (Web)

Metronom (Web)

Müzikle uğraşıyorsanız, enstrümanınız elinizdeyken bilgisayar kullanmanın bazen can sıkıcı bir işe dönüştüğünü bilirsiniz. Peki Google'da sadece "metronome" sözcüğünü aratarak ritim yardımı alabileceğinizi biliyor muydunuz?. Aracı kullanmak için dakikadaki atış sayısını seçmeniz ve "Çal" düğmesine basmanız yeterli.

Okuyucu Yorumları