5 soruda Google Chrome OS!

Chrome OS için Windows'u bırakmaya değer mi? 5 farklı soruda Chrome OS gerçeğini araştırdık...

5 soruda Chrome OS!

Google için büyük gün geliyor. Her alanda Microsoft'un ve Apple'ın karşısına çıkan arama devinin işletim sisteminin kaderi ne olacak? İşte Google'ın başarılı olmak için cevaplaması gereken, kullanıcıların ısrarla sorduğu 5 kritik soru ve bu soruların altında detaylardan oluşan soru yağmuru...

1. Neden Android değil de Chrome OS?

Android, netbooklarda, tablet PC'lerde ve cep telefonlarında çalışıyor. Aynı uygulamaları üç platformda birden kullanabilmek bir avantaj.

Android uygulamaları internet tabanlı değil ve internet olmadan da çalışabiliyor. Geliştirici dostu olan Android halihazırda kullanımda.

Chrome yeni, peki kullanıcı Chrome'u neden yeğlemeli? Neden iki işletim sistemi birden?

2. Chrome OS başarılı olursa ne değişecek?

2. Chrome OS başarılı olursa ne değişecek?
Chrome OS'a Chrome tarayıcı...

Google Chrome'u, vaktinin çoğunu internette geçirenler için bir işletim sistemi olarak tanımlıyor.

Gerçekten de internet bağlantısının ve kültürünün yaygınlaşmasıyla birlikte pek çok insan gününün büyük bölümünü bilgisayar başında ve masaüstü uygulamalardan ziyade internet tarayıcı ekranına bakarak geçiriyor.

İnternet hem iş, hem eğlence için bir hayat damarı. Ama henüz herkes bu şekilde yaşamıyor, internet kesildiğinde de çalışmak gerekiyor. Windows, internet fişi çekiliyken de her türlü imkanı sunmaya devam ediyor. Chrome bu durumla nasıl başa çıkacak?

3. Microsoft'un tepkisi ne olacak?

3. Microsoft'un tepkisi ne olacak?
Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'dan yeni ve eğlenceli bir tepki geleceği neredeyse kesin

Bir zamanlar insanlar her bilgisayarda bir işlemci olmasının gereksiz olduğunu söylüyordu.

Popüler bir görüş ana bilgisayarlara bağlı istasyonların yaygınlaşacağı yönündeydi. Tıpkı kendi donanımı zayıf olan ve uygulamaları internet üzerinden çalıştırmaya yönelen günümüz trendi gibi.

Microsoft, zamanında bu görüşü yenmeyi başarmıştı. Şimdi Google ile aynı mücadele verilecek mi? Yoksa Microsoft Google gibi online hizmetlerle entegre işletim sistemine yönelip bu kulvarda mı savaşacak?

Bilişim tarihinin en önemli kararı geliyor...

4. Windows'u bırakmaya değer mi?

4. Windows'u bırakmaya değer mi?
Görsel olarak kullanıcıları memnun edebilecek mi?

Chrome OS neyi Windows'tan daha iyi yapıyor? Tercih sebebi nedir?

Linux tabanlı bir işletim sistemi bugüne kadar Windows karşısında ciddi bir pazar payına asla ulaşamadı. Bundan sonra da ev kullanıcısını Windows'u bir kenara bırakmaya ikna edecek kadar ciddi ne özellik sunulabilir?

Şimdilik en büyük sebep ücretsiz olması, ama zaten Ubuntu gibi ücretsiz Linux sürümleri var. Windows bir yana, Linux kullanıcılarını ele alalım, Chrome'a geçmeye gerek var mı?

İşin içine farklı bir müşteri kitlesi olan Mac'i de sokarsak bu soru iyice zorlaşıyor. Acaba Chrome, Windows 7 ve Snow Leopard'ın görsel bütünlüğünü, stilini yansıtabilecek mi?

5. Yazılım desteği ne olacak?

5. Yazılım desteği ne olacak?
Windows yazılımları para kazandırıyor, peki Chrome OS yazılımları kazandıracak mı?

Chrome işletim sistemi internete bağlı değilken hangi işlemleri yapabilecek?

Üçüncü parti yazılım desteği nasıl olacak? Google'ın sunmadığı yazılımlar nasıl kullanılacak?

Soru üzerine soru geliyor. Chrome'un ne kadar işlevsel olduğu çok önemli. Bunun ötesinde Chrome'u daha işlevsel hale getirecek olan yazılım desteği, bu işi ücretsiz yapacak topluluktan mı beklenecek? Yoksa programcılar Google uygulamalarını satarak para kazanabilecek mi?

Çok yakında hepsi cevap bulacak...

Okuyucu Yorumları