5.000 metredeki uçaktan düşen iPhone, sapasağlam kalarak herkesi şaşırttı

Boeing 737 MAX'ların uçuştan çekilmesine neden olan uçak kazası sırasında 5.000 metreden aşağıya düşen bir iPhone bulundu. İlginç olansa, bu iPhone'un sapasağlam ve çalışır durumda olmasıydı...

5.000 metredeki uçaktan düşen iPhone, sapasağlam kalarak herkesi şaşırttı

Alaska Airlines uçaklarından biri, Cumartesi günü havadayken bir penceresinin ve gövdesinin patlaması sebebiyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. Yaşanan şoka rağmen kimse yaralanmadı. Bu olayın kendisi yeterince inanılmaz olsa da, uçaktaki bir iPhone’un Beaverton, Oregon yakınlarındaki bir yolda çalışır halde bulunduğu belirten bir X gönderisi viral oldu.

Seanathan Bates, yol kenarında Alaska Airlines uçağından düşen bir iPhone bulduğunu söylüyor. Telefon halen uçak modundaydı, yarım dolu batarya ile bekliyordu ve bu uçuş için bagaj alımına açıktı. Kılıfı ve ekran koruyucusu bulunan iPhone, 5.000 metrelik düşüşten sağlam çıkmayı başarmıştı.

İlginç bir şekilde, kılıf ve ekran koruyucu yeni kadar iyi görünse de, cihazdaki küçük bir sorun, takılı kalan kırık şarj fişiydi. Yine de telefon sorunsuz bir şekilde çalışıyor gibi görünüyordu. Başka bir X kullanıcısı, paneli patladığında uçağın nerede olduğunu ve daha sonra iPhone’un nerede bulunduğunu paylaştı.

Bates, Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) ile iletişime geçtiğini ve kurumun uçaktan işlevsel bir telefon daha bulunduğunu söylediğini ancak telefonun hangi marka olduğunu söylemediklerini de bildirdi.

Görüntüler, Alaska Airlines olayı sonrasında iPhone’unu kaybeden kişinin iPhone 14 Pro veya iPhone 15 modellerinden birine sahip olduğunu gösteriyor. Apple, Ceramic Shield teknolojisinin bir akıllı telefona en dayanıklı ekranı getirdiğini iddia etse de, şirketin bu türde 5.000 metrelik bir düşüşü test etmediği tahmin edilebilir. Ayrıca, görünene göre telefonun çimenlerin üzerine düşmesi de düşüşün kısmen yumuşamasına yardımcı olmuştu.

Şu anda NTSB ve ABD Federal Havacılık İdaresi kazayı inceliyor. Patlamanın ardından hükümet bazı Boeing 737 Max 9 uçaklarını yere indirdi ve Alaska Havayolları ve diğer ilgili kurumların daha fazla inceleme yapmasını bekliyor.