60. yılında Çin'den çarpıcı manzaralar

60. yılını inanılmaz gösterilerle kutlayan "kopyacı" Çin, yine de korkunç gerçeği gizleyemedi...

Çin'den inanılmaz manzaralar

Çin Halk Cumhuriyeti 60 pare top atışıyla, komünist rejimin 60. yılını kutladı. Pekin'in tarihi Tiananmen Meydanı'nda yüz binlerce Çinli yürüdü. Kostümlü siviller, askerler ve ekranları başındaki Çin halkı günü kutladı. Bu esnada çok ilginç fotoğraflar çekildi.

Kutlamalarda rengarenk giysileriyle dans ederek geçit yapan vatandaşlar; üniformaları ve düzgün hizalarıyla adeta bilgisayar efektiyle çoğaltılmış gibi duran askerler etkileyici manzaralar oluşturdu. 60. yıl kutlamalarından bizim dikkatimizi çeken ise işin teknolojik kısmı oldu.

Binaları kaplayan dev ekranlar, askerlerin yüzlerini ve Çin'in askeri araçlarını, teknolojisini, disiplinini ve büyüklüğünü vurgulamak için kullanıldı. Çin, uzay programını da gururla sergiledi.

Haberin devamında: Çin'in gurur duydukları...

Çin'in 60. yıl dönümünden fotoğrafları galerimizde bulabilirsiniz...

Dev teknolojik şovun ardında kalan gizli gerçek!

Dev teknolojik şovun ardında kalan gizli gerçek!
Havai fişek ve ışık gösterileri Çin halkını eğlendirdi

İşin görünen kısmı gerçekten de büyüleyiciydi. Ancak hemen her türlü cihazı kopyalayan; bundan yorulmayıp kendi teknolojisini de üreten Çin'den tam tersi manzaralar da yakalandı.

Evinde TV anteniyle oynayan ve kutlamaları kızıyla birlikte ellerinde bayraklarla izleyen bir işçi, elektronik mağazasında fiyat etiketleri ve reklamlarla kaplı dev ekran televizyonların başına üşüşen Çinli vatandaşlar; teknoloji devi bir ülke ve rahat yaşam koşulları iddiasına hiç de uymadı. Çin her ne kadar inanılmaz bir üretim kapasitesine sahip olsa da, halkın çok büyük bir kısmı çok düşük ücretler alıyor; LCD TV gibi teknolojik cihazların fiyatları ise oldukça yüksek. Bunlara bir de internet yasakları ve sansür eklenince, Çin halkının, galerimizde de bulacağınız fotoğrafların pek de paralelinde yaşamadığı gerçeği ortaya çıkıyor.

Kısacası Çin, 60. yıl kutlamalarında gerçek anlamda bir gövde gösterisi yaptı, ama işin karanlık yüzünü yine de saklayamadı. Gösterilerde çekilmiş müthiş fotoğrafları galerimizde bulabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları