ABD'nin 2020 Seçimleri, Yine Rusya, Çin ve İran'lı Hacker'ların Hedefinde

ABD merkezli Microsoft, Rusya, Çin ve İran'dan gelen siber saldırılar hakkında bilgi vererek bu seneki ABD seçimlerinde öncekine benzer siber saldırıların yaşanabileceği konusunda uyardı.

Rusya, Çin, İran'dan siber saldırı

Rusya'nın ABD seçimlerini bir kez daha etkilemeye çalıştığı ortaya çıktı. Microsoft'un açıklamasında Çin ve İran'ın da adları geçiyor.

Saldırılarda hem Joe Biden'ın, hem de Donald Trump'ın kampanyalarının hedef alındığı, bunun yanında ABD'nin 2020 seçimlerinde görev alacak diğer yetkililerin ve grupların hedefte olduğu belirtiliyor. Microsoft, tespit ettiği saldırıların "büyük bölümünün" başarılı olmadığını ve "ürünleri içerisindeki güvenlik araçları tarafından durdurulduğunu" söylüyor. Buna karşın saldırıyı düzenleyen grupların ısrarlı olduğu belirtiliyor. Saldırıları düzenleyen Strontium adlı Rus grubun 2016'da da ABD'nin işlerini karıştırmaya çalıştığı biliniyor.

Çin'e gelindiğinde ise Microsoft, son altı aydır "Zirconium" adlı bir grubun "binlerce" saldırısını tespit ettiğini söylüyor. Zirconium'un "ABD başkanlık seçimlerine yakın olan kişileri" hedef aldığı belirtiliyor.

İran'dan gelen saldırıları ise "Phosphorous" adlı bir grup düzenliyor. Bu grubu "yıllardır" ayrıntılı olarak takip ettiğini söyleyen Microsoft, grubun bu sene mayıs ve haziran ayları arasında hükümet yetkililerinin hesaplarına oturum açmaya çalıştığını ancak bunu başaramadığını söyledi.

Microsoft, saldırıların çoğunu püskürtmekte başarılı olduğunu söylese de, seçim güvenliği için daha çok federal fona ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Okuyucu Yorumları