ABD Başkanı Trump'tan Uzay Ordusu Önerisi!

ABD Başkanı Donald Trump, yeni bir askeri kuvvet oluşturabileceklerini söyledi. Ama bu kez, uzayda!

Donald Trump Uzay ordusu kuruyor

ABD Başkanı Donald Trump, San Diego'da askeri güçlere yaptığı bir konuşmada eski politik rakibi Hillary Clinton ve medyaya yönelttiği cümlelerin yanı sıra yeni bir silahlı kuvvet dalına daha ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Uzay için yeni ulusal stratejisinde, uzayın da kara, hava ve deniz gibi savaşılan bir yer olduğunu kabul ettiğini söyleyen Trump, bir "Uzay Kuvvetleri"ne ihtiyaçları olabileceğini belirtti. Trump'ın yaptığı konuşmada saydığı askeri güçlerin arasında ise sahil güvenlik ve Miramar, San Diego'daki askeri güçlerin büyük bir kısmını oluşturan deniz askerleri (Marines - Trump Donanma'yı belirtmiş olsa da, ABD'de deniz kuvvetleri Navy (Donanma) ve Marines olarak ayrılıyor) yer almıyordu.

Konuşmasına devam eden Trump, daha önce de bu konuda düşündüğünü ancak vazgeçtiğini söylerken, belki artık gerçekten bir uzay gücüne ihtiyaçları olabileceğini belirtti.

ABD'de Soğuk Savaş dönemini hatırlayan üst seviye komutanların bir kısmı da kısa bir süre önce yaptıkları konuşmalarda, uzayın hızlı bir şekilde bir savaş alanına dönüşeceğini tahmin etmişlerdi. Trump'ın bu yeni önerisi ise ABD Hava Kuvvetleri'nin daha fazla bütçe istediği bir döneme denk geliyor. Görünene göre Trump da bu şüpheli tehdidi ciddiye alıyor ve genellikle yaptığı gibi bu fikrin de kendisinden geldiğini iddia ediyor...

Okuyucu Yorumları