Acer, Yeni Seri Dizüstü Bilgisayarı Acer Nitro 5'i Tanıttı. İşte Özellikleri ve Fiyatı

Acer, AMD Ryzen 6000 serisi işlemcilerle tasarladığı yeni dizüstü bilgisayarı Nitro 5'i tanıttı.

Yeni Acer Nitro 5 tanıtıldı

Acer, Nitro dizüstü bilgisayar serisini yeni modellerle genişletmeye devam ediyor. Şirketin tanıttığı yeni model Acer Nitro 5 (AN515-46) olurken, bu laptop'ta AMD Ryzen 7 6800H işlemci ve NVDIA RTX 3050Ti ekran kartı kullanılmış.

15.6 inç büyüklüğünde IPS Full HD ekrana sahip olan cihaz, 144 Hz yenileme hızı ile oyunlarda ekran yırtılmalarının ve görüntü senkron bozukluğunun önüne geçmeyi amaçlarken, laptop'ta 32 GB'a kadar artırılabilen RAM kapasitesi de mevcut.

16 GB RAM ve 512 GB SSD depolama alanı ile Killer E2600 ve Wi-Fi 6E bağlantılarını üzerinde taşıyan yeni Nitro 5'te ayrıca çift fan sistemi ve 4 hava çıkışı bulunuyor. Böylece laptop'ın serin kalması sağlanırken, ısı yönetimini gerçek zamanlı olarak bizzat gözlemlemek ve yönetmek isteyen kullanıcılar da NitroSense yazılımı üzerinden fan hızını ayarlayabiliyorlar. Kullanıcılar NitroSense yazılımı ile önceden ayarlanmış soğutma modları arasından seçim yapabiliyor veya kendi modlarını NitroSense ile özelleştirebiliyor, bilgisayarlarının işlemci ve ekran kartı performansını gerçek zamanlı izleyip kontrol edebiliyorlar.

Cihazda 2W kapasiteli çift hoparlör ve DTS:X Ultra özelliği de mevcut. Bağlantıları arasında HDMI 2.1 bağlantısı haricinde 3 adet USB Tip A ve 1 adet USB Tip C olmak üzere 4 adet USB bağlantı noktasının yer aldığı Nitro 5, 2 kilogram ağırlığıyla da rahat taşınabilir bir model olarak öne çıkıyor.