adesso Türkiye, 2024 Gelir Hedefini 1 Milyar TL’ye Çıkardı

Son beş yılda ihracat oranını yüzde 1600 artırarak, gelirinin yüzde 55'ini yazılım ihracatından elde eden adesso Türkiye, 2024 yıl sonu gelir hedefini 1 milyar liraya çıkardı.

adesso Türkiye, 2024 Gelir Hedefini 1 Milyar TL’ye Çıkardı

adesso Group yatırımı olarak 11 yıl önce Burak Barı ve Mutlu Önder liderliğinde İstanbul’da kurulan adesso Türkiye, son beş yılda ihracat oranını yüzde 1600 artırarak, gelirinin yüzde 55'ini yazılım ihracatından elde eder konuma ulaştı. Şimdiyse şirket, 2024 yıl sonu gelir hedefini 1 milyar liraya çıkardığını açıkladı.

ABD, Almanya, Hollanda, İngiltere, Romanya, Azerbaycan, Kazakistan ve BAE gibi dünyanın farklı bölgelerinde yer alan 10 ülke özelinde üstlendiği yüzlerce projeyi teslim eden adesso Türkiye, 2020 yılında 88,5 milyon lira olarak gerçekleşen gelirini 2023 yılı sonunda 7 kat artırarak 603 milyon liraya çıkardı. Şirketin geliştirdiği yazılımlarla en çok değer kattığı ilk 5 alan ise sırasıyla finans, otomotiv, sigorta, enerji ve üretim oldu.

Son beş yılda Ar-Ge harcamalarını yaklaşık 5 kat artıran şirket, geçtiğimiz yıl yaklaşık 147,5 milyon lirayı Ar-Ge’ye ayırdı. Bu yatırımların karşılığı olarak şirket, BMW Group, ING, Citibank, Deutsche Bank ve PepsiCo Türkiye gibi şirketler tarafından tercih edildi. Bu şirketlerden biri de Mercedes-Benz markası altında lüks otomobiller üreten Almanya merkezli otomotiv şirketi Daimler AG.

adesso Türkiye CEO'su Burak Barı yaptığı değerlendirmede: "11 yıllık başarı hikayemiz önemli bir vizyonun yansıması... Müşteri memnuniyetine ve teknolojik yeniliklere verdiğimiz önem, teknoloji ihracatı özelinde bizi uluslararası alanda öne çıkaran unsurların başında geliyor. Herkesin kuruma ve ortak başarıya hizmet ettiği kolektif bir çalışma kültürünü benimsiyoruz, insanı merkeze alan esnek ve yenilikçi bir yapıya sahibiz. Bu kültür, büyük şirketlerin sıkışık hiyerarşik yapılarından farklı bir deneyim sunarak, iş birliğini ve inovasyonu teşvik ediyor. adesso Türkiye olarak bizler, sadece teknolojiye odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda iş yapma şeklimizi de yenilikçi ve çevik bir yapı olarak sürdürmeye özen gösteriyoruz. Bu değerler, bizim için sadece bir iş stratejisi değil, aynı zamanda kimliğimizi ve iş yapma tarzımızı da belirliyor. Sürdürülebilir başarımızın temelinde ortak bir kültürü paylaşan ve iş birliğinden keyif alan ekip arkadaşlarımız yani “adessiler” yer alıyor. Almanya merkez ofisinden aldığımız vizyoner destek ve yüksek kalite standartlarına sahip yüzlerce projeden edindiğimiz deneyimlerle, sektörde farkımızı ortaya koymaya devam edeceğiz.’’ dedi.