Akıllı ceplere güçlü özellik ekleniyor!

Android 2.2'nin yeni özelliği sayesinde telefonlarında endişeler azalacak. İşte detaylar...

Akıllı ceplere güçlü özellik!

Bu yılın başlarında Google'ın konferansında Android 2.2 tanıtılmıştı.

Diğer adı Froyo olan işletim sisteminin en güzel özelliklerinden biri olan, uygulamaları uzaktan kontrol etmenin değişik bir yönü Android Developers Blog'un haberine göre test edildi.

Bu özellik sayesinde uygulamaları bilgisayarınıza yüklediğinizde telefonunuzda otomatik olarak uygulamayı indirebiliyordu ve herhangi bir fiziksel temasa gerek olmuyordu. Bugüne kadar bu özelliğin hep yapıcı tarafını gösteren Google, bir güvenlik firmasının yaptığı test ile yıkıcı tarafını da göstermiş oldu.

Google ne yaptı?

Google ne yaptı?
Android tehlikelere karşı uyanık

Bir güvenlik firması hiçbir işe yaramayan bir uygulamayı kullanıcıların hizmetine sundu. Bu uygulamayı indiren kullanıcıların bazıları uygulamanın boş olduğunu görünce hemen telefonlarından sildi.

Durumun farkına varan Google da bu uygulamayı kaldırdı. Buraya kadar her şey normal, ama uzaktan kontrol özelliğiyle Google henüz uygulamayı silmeyen kullanıcıların telefonlarından da uygulamayı kaldırmayı başardı.

Google'ın kötü uygulamaları engellemek için kurduğu bu sistem, Android 2.2 kullanan telefonların zarar görmesini engelleyecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları