Akıllı Telefonlarda Kamera Çıkıntısına Veda!

Bu yeni konseptle, akıllı telefonların pek çoğunda karşımıza çıkan kamera çıkıntısı ortadan kalkıyor!

Telefonlarda kamera çıkıntısına veda

Almanya'da ortaya çıkan bir konsept telefon, akıllı telefonlarda kullanılan kameralara yeni bir bakış açısı getirecek gibi görünüyor. Telefonların arkasına yerleştirilen çoğu kamera, gerekli sensörlerin kullanılmasından dolayı telefon gövdesinin üzerinde bir çıkıntı oluşmasına sebep oluyor. Ancak kameranın bu konsept telefonda kullanım biçimine göre, bu çıkıntı tarih olabilir.

Almanya'da Fraunhofer Mikroskop Görüntüleme Sistemleri laboratuvarında kıdemli bir bilim adamı olan Jacques Duparré tarafından geliştirilen bu akıllı telefon, kamerasını gövdesinin yan tarafında bulunduruyor. Üzerinde 90 derece döndürülmüş dört farklı görüntü alıcısı bulunduran kamera, hem ön hem arka yönden görüntü çekilebilmesini sağlıyor. Bu sayede ön tarafta da ayrıca bir kamera kullanılmasına ihtiyaç kalmıyor.

Konsept telefon yaptığı çekimlerde şu an piyasada yer alan akıllı telefonlarla karşılaştırılacak ölçüde bir performans gösteriyor. 20 megapiksel seviyesinde bir sensör taşıyan telefon, görüntü sabitleme ve otomatik netleme gibi özellikleri de içeriyor.

Bu fikrin telefon üreticileri tarafından ne kadar tutulacağını kestirmek şu an için kolay değil. Ama birilerinin çirkin kamera çıkıntısına karşı harekete geçtiğini görmek, güzel bir gelişme...

Okuyucu Yorumları