Akıllı yüzükler ve akıllı saatler sırasını savdı, şimdi sıra akıllı küpelerde

Teknoloji yavaş ama emin adımlarla sahip olduğumuz her giyilebilir aksesuara giriyor. Şimdi sıra küpelerimize gelmiş olabilir. İlk akıllı küpe prototipleri kendini göstermeye başladı bile. Peki ama bu aksesuarlar ilgi görecek mi?

Akıllı yüzükler ve akıllı saatler sırasını savdı, şimdi sıra akıllı küpelerde

Akıllı saatler yıllardır son tüketiciye ulaşıyor ve yalnızca akıllı telefonlarımızın bir uzantısı olmakla kalmıyor, sağlık ve fitness ihtiyaçlarımıza da cevap veriyor. Akıllı yüzükler ise saatlerden daha küçük boyutlarıyla önemli sağlık ölçümleri için sensörler sunuyor ve altın çağlarına hazırlanıyorlar. Ve görünüşe göre şimdi, sıra akıllı küpelere geldi.

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kulağınıza normal bir küpe gibi takılan ve iki sıcaklık sensörüne sahip olan Termal Küpe'yi tanıttı. Bunlardan biri cilt sıcaklığınızı algılarken, diğeri aşağıda sallanarak çevrenizdeki ortam sıcaklığını izliyor ve her iki sensörden gelen okumaları Bluetooth aracılığıyla uyumlu bir cihaza iletiyor.

Araştırmacılar, bu iki sensörlü sistemin, vücut sıcaklığını ölçmede akıllı saatlerden daha iyi olduğunu tespit ettiler. Ancak henüz sadece 6 kişi üzerinde test edildiğini hatırlatalım.

Öte yandan, tasarım açısından bu sistemde bir küpenin zorlayıcı olacağını unutmamak gerekiyor. Çoğu erkek küpe takmak istemeyebileceği gibi, kadınlar bile sürekli sallantılı küpleri takma fikrine karşı olabilirler. Ancak ne var ki sistem kulağın altında sallanan ikinci bir sensöre ihtiyaç duyuyor. Alttaki sensörü kaldırdığımızda ise kola veya parmağa takılan mevcut sistemlerden farkı kalmıyor.

Özetle, sistem henüz çok yeni ve geliştirmeye çok muhtaç, ancak yakında farklı işlevleri olan küpeler görürsek şaşırmayalım.