Altcoin Nedir? Kripto Paralarda Altcoin Ne Anlama Geliyor?

Kripto Para kavramının yaygınlaşmasıyla beraber günlük yaşama çok sayıda kripto para terimi de girdi. Kripto para dünyasıyla yeni tanışanlar ise sık sık bu terimlerin anlamlarını arıyor. Kripto Para Terimleri Sözlüğü'nün bu maddesinde altcoin nedir? sorusunun yanıtına bakıyoruz.

Altcoin Nedir? Ne Anlama Geliyor?

Adından da anlaşılabileceği gibi altcoin kavramı Alternatif Coin kelimelerinin kısaltmasından oluşuyor. Bu makalede ise 'altcoin' nedir sorusunun yanıtlarına bakıyoruz.

ALTCOİN NEDİR? NE ANLAMA GELİYOR?

Kripto paralar tam olarak 2009 yılında hayatımıza Bitcoin (BTC) ile girmiş oldu. Ancak devamında hızla yeni coin’ler piyasaya sürülmeye başlandı. Bunlardan bazıları Bitcoin ağındaki eksiklikleri gidermeyi amaçlarken, bazıları da yenilikçi özellikler getirmeye çalıştı. Bunlardan en bilineni ise şüphesiz akıllı sözleşmeleri Blockchain’e entegre eden Ethereum oldu. Peki, altcoin nedir? İşte özetle Bitcoin dışındaki tüm bu coin’lere altcoin diyoruz.

Devam eden gelişimde farklı konsensüs yapıları (Proof of Stake vb), farklı arz ve ödül üretim sistemleri gibi birçok alt detayın değiştirildiği altcoin’ler, Bitcoin’den farklı varlıklara yatırım yapmak isteyenlere bir seçim oldu.

Bununla birlikte bazı Blockchain projeleri de projeyi finanse etmek için kendi yerel token’larını piyasaya sürdüler. Burada ise kendi ağına sahip olan kripto paralara Coin, Ethereum gibi ağların üzerine kurulu kripto paralara ise (ERC20) token adı verildi. Öyle ki CoinMarketCap üzerinde listelenen yaklaşık 17.000 altcoin’in çoğu bu şekilde token’lardan oluşuyor.

Giderek artan kripto para sayısı, Bitcoin’e bir alternatif olarak yeni bir piyasanın oluşmasına olanak tanıdı. Çıkışı itibarıyla da Bitcoin alternatifi olan bu kripto varlıklar, ise “Alternative Coin” adı altında kategorilendirildi.

Daha detaylı bilgi için CoinBilgi.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR