Amatör astronomi fotoğrafları, yılın fotoğrafı olmak için yarışıyor

Yılın Astronomi Fotoğrafçısı yarışmasının finalistleri belli oldu. Şimdi sırada, büyüleyici kareler arasından en iyiyi seçmeye geldi.

Yılın en iyi astronomi fotoğrafı için geri sayım başladı

BBC Sky at Night Magazine tarafından düzenlenen, Liberty Specialty Markets tarafından desteklenen ve Birleşik Krallık'taki Greenwich Kraliyet Gözlemevi tarafından yürütülen Yılın Astronomi Fotoğrafçısı yarışmasında finalistlerin çekimlerinin gerçekten hayranlık verici olduğunu söyleyebiliriz.

Yarışmaya, 67 farklı ülkeden hem amatör hem de profesyonel fotoğrafçılardan oluşan 3.000'den fazla kişi katıldı. Bu yıl 14 yaşına giren yarışmada finalistler, Birleşik Krallık'ta Glastonbury Tor'un arkasında yükselen Hasat Dolunayı'nın görüntülerini, Tibet'te dünyanın en yüksek ulusal otoyolunun yansıttığı Samanyolu'nun ışıklarını, ABD’de Ay'ın güney kutbunun amatör olarak üretilmiş en ayrıntılı haritalarından birini, İtalya üzerinde kısmi bir güneş tutulmasını ve keşfinden 270 yıl sonra Avustralya'da çekilen Güney Fırıldak Gökadası’nın fotoğraflarını içeriyor.

Organizasyon, 2021'in en önemli astronomik olaylarından birinin 3 Ocak 2021'de G.J. Leonard tarafından tanımlanan uzun dönemli bir kuyruklu yıldız olan Comet Leonard'ın keşfi olduğunu belirtiyor. Gezegenler, Kuyruklu Yıldızlar ve Asteroitler kategorisine yapılan başvuruların neredeyse dörtte biri Comet Leonard'a odaklanıyor.

Kazananlar 15 Eylül'de açıklanacak. Kazanan görüntüler daha sonra İngiltere Ulusal Denizcilik Müzesi'nde sergilenecek ve resmi bir kitapta yer alacak. Finalistlerden biri olan yukarıdaki kare, Jüpiter'i ve en büyük üç uydusunu gösteriyor. Fotoğraf, Şili'de çekilmiş.

Yarışma hakkındaki detaylara ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.