Amazon "Düğme" İşinden Çıkıyor

Amazon'un bir dönem çok reklamını yaptığı Dash düğmeleri, artık yok.

Amazon, "düğmeden" vazgeçti

Amazon'un fizilsel Dash düğmeleri artık yok. E-ticaret devi, 28 Şubat tarihinden itibaren siparişlere özel hazırlanmış Dash butonlarını satmaktan vazgeçti. Amazon'un gelişmiş IoT cihazlarının ortaya çıkmasıyla beraber vazgeçmesi kaçınılmaz olan Dash düğmeleri, özellikle kullanıcıların Alexa ve Echo cihazlarını siparişler için yaygın olarak kullanılmasıyla beraber kan kaybetmekteydi. Sonunda Amazon, bu düğmelerin satışını durdurdu.

Amazon'un Dash düğmeleri müşterilere, detarjan, kağıt havlu veya el sabunu gibi temel ihtiyaçları için cevap veriyordu. Kullanıcılar bu tür malzemeleri tükendiğinde bu butonlara basıyorlar ve kolayca sipariş verebiliyorlardı. Ancak görünen o ki, siparişleri Alexa üzerinden vermek çok daha cazip gelmiş.

Bu Dash düğmeler artık satın alınamayacak olsa da, Amazon bu tek dokunuşla sipariş verebilen cihazları satın almış olanları ise unutmamış. Amazon sözcüsü buna ilişkin olarak, "Dash butonları artık Amazon'dan satın alınamıyor. Ancak mevcut Dash buton sahipleri ise cihazlarını kullanmaya devam edebilirler. Müşterilerimizin alışveriş ihtiyaçlarını desteklemeyi sürdüreceğiz," şeklinde bir açıklamada bulunarak, gerekli desteği vermeye devam edeceklerini açıklamış.

Okuyucu Yorumları