AMD, 1 TB SSD'li ekran kartını tanıttı!

Nvidia karşısında boş durmayan AMD, içerisinde muazzam boyutta bir SSD bulunan yeni ekran kartını tanıttı!

SSD'li ekran kartı tanıtıldı!

Nvidia'nın birbiri ardına tanıttığı ekran kartları karşısında elbette AMD'nin eli de boş durmuyor. Nvidia'nın her bir hamlesi ardından yeni ekran kartlarını tanıtan AMD, bu defa dünyada bir ilke imza atıyor. AMD, yeni Radeon Pro Solid State Graphics ile ekran kartı içinde tam 1 TB SSD'ye yer veriyor.

Ekran kartı içinde ilk kez bir SSD kullanan AMD, bu hamlesiyle oyunların yanı sıra VR noktasında da yüksek performansı amaçlıyor. Halihazırda 32 GB belleğe sahip olan Radeon Pro SSG, ayrıca içeriğinde yer verdiği 1 TB SSD ile büyüyen dosya boyutlarını daha hızlı işleyebilecek. Bu da 360 derecelik videolara büyük yardım edecek. Zira yükselen çözünürlükler ve bunun çevresel alana yayılması ile sağlanan sanal gerçeklik uygulamaları, doğru orantılı olarak dosya boyutlarını da arttırıyor.

Bu ekran kartından kuşkusuz yalnızca VR ve oyun alanlarında değil, film yapımcılığında da yararlanılacak. AMD Radeon Technologies Group Başkan Yardımcısı Raja Koduri de, bu konuyu dile getirerek, ekran kartı içine dahil edilen bir SSD'nin özellikle film yapımcılarını bir hayli heyecanlandırdığına değindi.

Fiji mimarisine dayanan Radeon Pro SSG, 16 teraflop işlem gücüne sahip. Şu an Radeon Pro SSG örneği yalnızca bir test modeli, fakat çok kısa bir zaman içinde final sürümüne ulaşacağı ve önümüzdeki yıl itibariyle de sevkiyatına başlanacağı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları