AMD CPU'lar Intel'in 2 Katı Satıyor

Son gelen raporlar, AMD'nin işlemci satışlarında Intel'i sadece geçtiğini değil, "ikiye katladığını" söylüyor!

AMD, Intel'i "ikiye katladı"

Evet, AMD'nin satış ivmesinin yukarı çıktığı uzunca zamandır biliniyor ancak bu kadar büyük bir başarı bekleniyor muydu, buna verilecek cevap tartışmaya açık. Ancak buna karşın AMD satmaya devam ediyor. Özellikle işlemci tarafında büyük bir başarı elde eden şirket, sattığı işlemci sayısıyla Intel'i 2'ye katlamayı başarmış durumda. En azından gelen haberler bunu gösteriyor.

Evet, gelen taze rakamlara göre AMD, işlemci pazarında Intel'i satış noktasında geride bırakmayı başarmış. Wccftech'in haberine göre AMD, Almanya'da satılan her 3 işlemciden 2'si olmayı başarıyor. Öyle ki, geçtiğimiz kasım ayı itibariyle toplam 16 bin AMD işlemci satılırken, Intel buna karşılık 8 bin işlemci satabilmiş.

Aşağıdaki tabloya baktığımızda uçurumun nasıl oluştuğu net biçimde görülebiliyor. Ekim 2017 ile Kasım 2018 arasını kapsayan tabloda, AMD'nin geçtiğimiz ekim ve kasım aylarında yine Intel'e göre az da olsa daha fazla sattığını görüyoruz, ancak sonra satışlar düşmeye başlıyor. Yılın ortalarında yeniden yükselişe geçen AMD, ağustos ayı itibariyle farkı koymaya başlıyor ve Kasım 2018'e geldiğimizde yüzde 69'a yüzde 31 gibi büyük bir fark yaratıyor. Doğrusu bu sonuç oldukça etkileyici.

En çok hangi işlemci sattı?

En çok hangi işlemci sattı?

Peki, geçtiğimiz ay genel olarak en çok satan işlemci hangisi oldu dersiniz? AMD tarafında en çok rağbet gören işlemci Ryzen R5 2600 olurken, ikinciliğe Ryzen R7 2700X, üçüncülüğe ise R5 2600X oturdu. Intel ise Core i7 8700K işlemcisi ile 4'üncü sıraya yerleşmiş durumda.

Okuyucu Yorumları