AMD EPYC'li HPE Sunucu Dünya Rekoru Kırdı

MD EPYC işlemcilerle güçlendirilen yeni Hewlett Packard Kurumsal (HPE) ProLiant DL385 Gen10 sunucusu dünya rekoru kırdı.

AMD'den dünya rekoru!

Güvenli ve esnek 2P 2U HPE ProLiant DL385 Gen10 sunucusu, firmanın diğer bir sunucu ürünü HPE Cloudline CL3150 ile AMD EPYC işlemci ailesine katıldı. 8'den 32 çekirdeğe kadar tasarımlarıyla AMD EPYC, HPE ürünlerinde endüstri lideri bellek bant genişliğini, sekiz kanal bellek ve her EPYC işlemcide 128 hat PCIe 3 ile tümleşik, yüksek hızlı giriş-çıkışlara rakipsiz destek veriyor.

AMD EPYC liderliği

AMD EPYC liderliği

AMD EPYC'in performansı, HPE DL385 2P sunucu kurulumunda 64 adete kadar çekirdekle sağlanırken, 4 terabayt bellek ve 128 hat PCIe bağlantısına da erişim sunuyor. Çekirdek sayısı ve özelliklerin kombinasyonu, sanal makine (VM) başına geleneksel sunuculara göre %50 daha düşük maliyet sunuyor.

AMD EPYC ile güçlendirilmiş HPE ProLiant DL385 Gen10'un Dünya Rekoru FP Performansı

  • Bir AMD EPYC 7601 tabanlı HPE DL385 Gen10 sistem, SPECrate®2017_fp_base testinde 257 skor ile SPEC® tarafından yayınlanan diğer tüm iki soketli system skorlarından daha yüksek sonuç verdi.
  • Bir AMD EPYC 7601 tabanlı HPE DL385 Gen10 sistem, SPECfp®_rate2006 testinde 1980 skor sunarak, SPEC® tarafından yayınlanan diğer tüm iki soketli system skorlarından daha yüksek sonuç verdi.

AMD Secure Processor

AMD Secure Processor

Her EPYC işlemci, donanım tabanlı güvenliğe sahiptir. ProLiant DL385, HPE Silicon Root of Trust sayesinde sadece doğrulanmış yazılım çalıştırarak rakipsiz güvenlik sağlar.HPE Silicon Root of Trust, AMD EPYC SoC üzerinde AMD Secure Processor'a bağlıdır ve böylece sunucu açılmadan yazılım doğrulaması yapar.

AMD Secure Processor ve HPE DL385 aynı zamanda şu özelliklere sahiptir:

• Secure Encrypted Memory – Tüm belleğin veya bir kısmının, bellek saldırılarına karşı verilerin korunması için şifrelenmesine destek sağlar.

• Secure Encrypted Virtualization – Sanal makinelerin de hypervisor'lar gibi ayrı şifreleme anahtarları vardır, böylece sanal makineler, hem birbirlerinden hem de hypervisor'ın kendisinden ayrılmış olurlar.

AMD EPYC ile güçlendirilen HPE ProLiant DL385 Gen10 sunucular, Aralık 2017'de piyasada olacak.

Okuyucu Yorumları