AMD kayıp bildirmeye devam ediyor...

AMD üzerinde gezinen kara bulutlar, gelen yeni haberlerle artmaya devam ediyor!

Kara bulutlar azalmıyor!

AMD, analistlerin gelir beklentisini aşmış olsa da, bu durum kötü günleri geride bırakmaya yetmiyor. AMD'nin duyurulan 2015 üçüncü çeyrek geliri 1.06 milyar dolar seviyesinde bulunmakta ve bunun suçlusu olarak da düşük CPU ve GPU satışları gösterilmekte. Bir yıl önce AMD'nin gözüken karı 17 milyon dolar, geliri ise 1.43 milyar dolardı. Bu da gelirde yüzde 26'lık bir düşüşü işaret ediyor. Analistler, üçüncü çeyrek için AMD'nin hisse başı 12 sent kayıp ve 995.87 milyon dolar gelir duyurmasını beklemekteydi.

AMD'nin sıkıntıları PC işi içerisinde toplanmış durumda. PC bölümü, 181 milyon dolar işletme zararı ile karşılaşırken, 424 milyon dolarlık bir gelir kaybına da maruz kalmış durumda. Bir yıl önce bu bölüm 17 milyon dolar kayıp bildirmesine rağmen 781 milyon dolar gelir getirmekteydi. AMD bu düşüşü, azalan satışların yanı sıra eski cihazlara yüklüyor. İşlemci fiyatları düşerken, GPU fiyatları Radeon R9 Fury serisi gibi "yeni GPU önerileri" sebebiyle artmış durumda.

AMD'nin çabalarını zorlayan bir diğer etken de, "Zen" serisinin mimarı Jim Keller'ı kaybetmesi oldu. Ayrıca firmanın heterojen yazılım stratejisini yöneten Phil Rogers da bu hafta firmadan ayrıldı. Rogers, şu anda rakip firma Nvidia'da sunucu işi ile ilgilenen bir ekibin liderliğini yapmakta.

AMD'nin kuruluş bölümü ise 637 milyon dolarlık satışta 84 milyon dolar kar bildirmekte. Bundaki en büyük pay ise, kuşkusuz her üç yeni nesil oyun konsolunda da bulunan AMD'nin yarı-özel SoC'leri.

Okuyucu Yorumları