AMD'li ilk Windows 8 canavarı!

Gücünü AMD'nin işlemcisinden alacak, ilk Windows 8'li tablet en sonunda ortaya çıktı...

AMD'li ilk Windows 8 canavarı

AMD, bu ay başında yaptığı bir açıklamada yeni Z-60 APU işlemcisini ve bu işlemcinin özel olarak Windows 8 tabanlı tablet bilgisayar için üretildiğini beyan etmişti.

Hafta başındaysa, AMD'nin yeni çipini kullanan ilk tablet görücüye çıktı. Fujitsu Stylistic Q572 isimli model, 10.1 inçlik tablet kategorisine giriyor. 4GB RAM, "10 point touch" ekran, beş megapiksel arka kamera ve ön kamera özelliğine sahip olan cihaz, aynı zamanda iki adet USB 2.0, HDMI, SD kart desteği ve de takılıp çıkartılabilir pil modeli ile dikkat çekiyor. 64 GB ile 256 GB arası sabit disk alanına sahip olmasıysa cabası.

Tabletin şimdilik çıkış tarihi ve fiyatı belli olmadı. Fakat AMD, işlemcisini ilk defa tanıttığında, beraberinde piyasaya çıkacak olan tabletlerin çok daha ucuza mal olacağına değinmişti. En büyük rakibi Intel ise öyle görünüyor ki bu yarışta bir adım önde. Hem an itibariyle kullandıkları standart "Core" işlemciler, hem de yeni "Clover Trail" atom işlemciler ile Windows 8 tabletler için gümbür gümbür geliyor.

Okuyucu Yorumları