AMD'nin patronu konuştu, ortalık karıştı!

AMD, üretim maliyetlerinden kurtulmak için yeniden yapılanmaya mı gidiyor? İşte detaylar...

AMD bölünüyor mu?

Dünyanın tanınmış haber portallarından Austin American Statesman (AAS), geçtiğimiz hafta AMD'nin yeni CEO'su Dirk Meyer ile bir röportaj yaptı.

Yayınlanan röportaja göre AMD yeni bir yapılanmaya girme hazırlığında ve AMD'nin üretim operasyonlarının artık başka bir firma tarafından yürütülmesi ciddi olarak düşünülüyor. Peki ama AMD neden üretim bölümünü devretmek istiyor olabilir?

AMD, büyük rakibi Intel ve Nvidia ile olan ezeli rekabetinde geri kalmamak için maliyetleri yüksek olan üretim fonksiyonlarını bir başka yönetime devrederek, daha çok pazarlama, tasarım ve satış üzerine yoğunlaşmak istiyor olabilir. Ama hikayemiz burada bitmiyor...

Bu raporun yayınlanmasının ardından spekülasyonların ardı arkası kesilmedi ve sonunda AMD'nin sözcüsü Drew Prairie Meyer'in raporda yer alan görüşlerinin yanlış anlaşıldığını, aslında bu tip bir planlarının olmadığını açıkladı.

CHIP Online yorumu:
Rapor ile AMD sözcüsünün çelişkide kalan bu açıklamalarından sonra kafalardaki soru işaretleri daha da arttı. Ancak bir noktanın altını özellikle çizmek gerekiyor: AMD gerçekten yeniden yapılanma içine girmiş durumda. Ancak şu anda görünen, şirketin çok da büyük bir operasyona gitmek niyetinde olmadığı. Meyer'in yayınlanan açıklamalarına rağmen, AMD'nin ilk aşamada üretim operasyonlarını başka bir şirkete devredeceğini düşünmüyoruz.

Okuyucu Yorumları