AMD, Şimdi de Gözünü GeForce RTX'e Dikti

AMD, NVIDIA'nın GeForce RTX ekran kartlarına rakip modeller üzerinde çalıştıklarını doğruladı.

AMD, NVIDIA'nın yerini almaya hazır

AMD, gerek işlemci gerek ekran kartı pazarında adından söz ettirmeye devam ederken, hatırlarsanız son olarak şirketin işlemci satışlarının Intel'i ikiye katladığından söz etmiştik. Almanya'dan gelen raporlar, AMD'nin kasım ayı itibariyle 16 bin işlemci satarken, Intel'İn buna karşılık 8 bin ile cevap verebildiğini ortaya koyuyor. AMD, çalışmaya devam ediyor. Son olarak ise şirketin, NVIDIA'ya "ışın izleme" konusunda da iddialı rakip modeller üreteceği bilgisi geldi.

AMD, NVIDIA'nın GeForce RTX ekran kartlarına karşı rakip modeller üretmeye hazırlanıyor ve bu kartları muhtemelen 2019 içinde görebileceğiz. AMD CEO'su Lisa Su, bunun işaretini net şekilde veriyor.

Wccftech'e konuşan Lisa Su, GPU pazarında rekabetçi olmaya devam edeceklerinin altını çizerken, GPU pazarında yeni oyuncuları olacağını da müjdeledi. "Yeni ürün gruplarımızda RTX pazarında olacağız," diyen Su, verdiği demeçte sözlerine şu şekilde devam ediyor:

"Özellikle ışın izleme teknolojisinin önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak tüm önemli teknolojilerde olduğu gibi ekosistemin benimsenmesi zaman alıyor. Hem donanım hem de yazılım çözümlerinde ekosistemle çok yakın çalışıyoruz."

Kısa bir süre önce 7nm teknolojisiyle üretilen ilk x86 işlemci tasarımını ve 7nm yüksek performanslı GPU'sunu da tanıtan AMD'nin zaten GeForce RTX'e rakip getirmemesini beklemiyorduk. Ancak görünen o ki, çok kısa bir süre içinde AMD'den yeni duyurular bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları