AMD Vega GPU'lar, iddialı geliyor!

AMD'nin yeni Vega ekran kartları, bu kez üst düzey bilgisayarlar için iddialı geliyor!

AMD Vega GPU'lar, iddialı geliyor!

AMD ve Nvidia arasındaki rekabet son dönemde bir hayli hareketlenmiş, özellikle Titan X ve Fury kartlarıyla beraber zirve yapmıştı hatırlarsanız. Akabinde Nvidia'nın 1080 hamlesi ve AMD tarafından gelen RX 480'le de yeni bir heyecan dalgasıyla kullanıcıları coşturan ikili, "öldü, ölüyor" denilen PC'lere yeni bir soluk getirmeyi başardı. Ancak hepsi bu kadar değil. AMD, gelecek sene Vega ile bu rekabete yeni bir sayfa daha açıyor.

Aslında bu sene sonu kullanıcılarla buluşacağı iddia edilen Vega, açıklanan resmi bilgilere göre 2017 yılında raflarda olacak. Bu sene RX 400 serisi ve özellikle RX 480'le beraber fiyat/performans noktasında iyi işler çıkartan AMD, yeni Vega ekran kartlarıyla beraber üst çizgiye oynayacak.

AMD Vega ekran kartlarında, şirketin yeni nesil işlemcisi Zen yer alacak ve bellek teknolojisi olarak da, son olarak Fury'lerde gördüğümüz HBM'nin gelişmiş hali, HBM2 bulunacak. HBM2 (High-Bandwidth Memory) ile saniyede 256GBps veri aktarımı yapabilecek olan Vega, bu anlamda "hardcore" oyuncular ve VR teknolojisine de göz kırpacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları