AMD, Windows 7 için konuştu

AMD- ATI, Windows 7'nin çıkışının ardından bu işletim sistemi ve ilgili teknolojilerini anlattı...

AMD, Windows 7 için konuştu

AMD yaptığı bir açıklamada, merakla beklenen Windows 7 işletim sistemini tüm dünyada kullanıcılar ve işletmelerin hizmetine sunan Microsoft'u kutladı. İşte AMD'nin gözünden ve kendi sözcükleriyle yeni AMD teknolojileri ve bunların Microsoft'un en son işletim sistemi Windows 7 ile olan uyumu...

AMD VISION
AMD işlem teknolojileriyle tam uyumlu şekilde geliştirilen ve AMD VISION Teknolojisi ile aynı anda satışa sunulan Windows 7, kullanıcıların olağanüstü zengin, rahat ve istikrarlı bir bilgisayar deneyimi yaşamasını mümkün kılıyor.

Dengeli bilgisayar platformları tasarımında üst sınıf grafik ve video işlem ürünlerinden çok çekirdekli mikroişlemcilere kadar tüm unsurları kapsayan uzmanlık ve yenilikçilik, sadece AMD tarafından sunuluyor. Bu özel durum, Microsoft ile Windows 7'nin geliştirilmesinde yapılan işbirliği ile birleştiğinde, kullanıcılara video izlemeden oyunlara, çapraz kodlama gibi yoğun işlemci kullanan uygulamalarda hızlanmaya kadar üstün bir deneyim yaşatıyor.

AMD VISION Teknolojisi sayesinde bilgisayar alıcıları, Windows 7'nin sürükle-bırak özelliği, HD özellikli monitörlerde DVD filmlerin neredeyse HD kalitesine yükseltilmesi ve dokunmatik kullanım gibi gelişkin özelliklerinden yararlanabiliyor. AMD VISION teknolojisi, kullanıcının satın alma deneyimini sadeleştiriyor, görsel deneyimi iyileştiriyor ve bilgisayar kullanıcılarının izlediği, oluşturduğu ve paylaştığı her şeyi zenginleştiriyor.

ATI Stream, ATI Catalyst ve daha fazlası!

ATI Stream, ATI Catalyst ve daha fazlası!
AMD ATI ekran kartları altın günlerini yaşıyor

• Bugünden itibaren Windows 7 yüklü olarak piyasaya sürülen İkinci Nesil AMD Ultra İnce ve 2009 AMD Genel Kullanım Dizüstü Platformları, AMD VISION Teknolojisini kullanarak günümüzün bilgisayar ihtiyaçlarını karşılıyor. Zengin ve canlı HD video, müzik ve fotoğraflar, Blu-ray oynatma, 7.1 çevreleyen ses ve çoklu görev performansıyla HDMI çıkış gibi eğlence özelliklerine odaklanan bilgisayar kullanıcıları, bunları AMD VISION Teknolojili dizüstü bilgisayarlarda bulabilecek.

• Şimdiye kadarki en güçlü grafik ve video işlemcilerini içeren ATI RadeonTM HD 5800 serisi, sektörün ilk ATI Eyefinity Teknolojisi ve DirectX® 11 desteğiyle sürükleyici oyun deneyimleri yaşatıyor.

ATI Stream teknolojisi, AMD'nin dengeli platform yaklaşımından yararlanıp mikroişlemci ve ekran kartının gücünü birlikte kullanarak destekleyen uygulamalarda bilgisayar hızını önemli ölçüde arttırıyor. Bu uygulamalara örnek olarak, Windows 7 sürükle-bırak özelliğiyle taşınabilir medya cihazları için video dönüştürme işlemleri sayılabilir.

• AMD'nin ATI Catalyst™ yazılım paketi, Windows 7 ile çalışan AMD platformlarında mükemmel istikrar sağlamanın yanında görsel açıdan büyüleyici bir masaüstü ortamı oluşturuyor.

AMD'den Windows 7 açıklamaları

AMD'den Windows 7 açıklamaları
AMD Windows 7 için hazırlanmış

Alıntılar
"Windows 7'nin piyasaya sürülmesi, bilgisayar sektörü için çok önemli bir adım ve bugün bilgisayar kullanıcılarının odaklandıkları video, fotoğraf, müzik ve oyun gibi eğlence uygulamalarının yanında gündelik kullanım ve iş yazılımlarında da kullanıcı deneyimini iyileştiriyor," diyen AMD Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Leslie Sobon, şöyle devam etti: "AMD, Microsoft ile yakın temas halinde çalışarak işlem teknolojilerinin iyileştirilip bu heyecan verici işletim sisteminin hayata geçmesine yardımcı oldu. Bilgisayarın geleceğinde sınırları zorlamak için ileride de işbirliği yapmak için sabırsızlanıyoruz."

"Microsoft, AMD'nin Windows 7'de olağanüstü bir kullanıcı deneyimi yaşanmasına yardımcı olan desteğine çok değer vermektedir," diyen Microsoft Windows Ürün Yönetimi Genel Müdürü Mike Ybarra, şöyle söyledi: "Bu gelişkin görsel deneyim, yıllar süren işbirliği sayesinde mümkün oldu. Artık tüm bilgisayar kullanıcıları, Microsoft ve AMD'nin Windows 7'ye verdiği büyük emekten yararlanabilecek."

"AMD'nin Windows 7'nin bir parçası olan DirectX 11 desteği sunması, sadece oyun alanında değil, profesyonel üçboyutlu dijital içerik oluşturmada da görsel deneyimde büyük bir değişiklik getirecek, diyen StudioGPU CEO'su David Koenig, sözlerini şöyle sürdürdü: "DirectX 11 destekli MachStudio Pro ürün serimiz, ATI FirePro™ grafik hızlandırıcısı kullananlara gerçek zamanlı üçboyutlu iş akışı ve dönüştürme işlemlerinde daha fazla kontrol, esneklik ve hız sağlayarak üç boyutlu üretime daha da büyük işleklik kazandıracak. Windows 7 üzerinde aylardır geliştirme ve test çalışmaları yaptığımız için, şimdiye kadarki en istikrarlı Windows olarak gördüğümüz Windows 7'de ilk günden itibaren MachStudio Pro desteği sunmaktan çok memnunuz."

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları