AMD yeni CPU ve GPU'ları Temmuz'da Gelebilir

AMD'nin yeni 7nm CPU ve GPU'larını 7 Temmuz tarihinde bir etkinlikte tanıtacağı tahmin ediliyor...

AMD'nin duyurusu Temmuz'da olabilir

Yeni bir rapora göre AMD, bu Temmuz ayında hem 7nm işlemcileri hem de grafik kartlarını duyuracak.

RedGamingTech'in "güvenilir bir kaynaktan" duyduğunu söylediğine göre AMD, Ryzen 3rd Generation masaüstü CPU'ları, Navi GPU'ları ve X570 anakartları 7 Temmuzda Computex'te yayımlayacak. Tarih bu yıl düzenlenecek olan Computex ile uyumlu ve 7nm işlemci mimarısını tanıtmaya uygun bir şekilde yedinci ayın yedinci gününde yer alıyor.

Şimdilik sahip olduğumuz tek bilgi, Ryzen 3000 serisi CPU'ların 2019'un ortalarında yayımlanacağı ve Temmuz tarihi bu bilgi ile de örtüşüyor. Ayrıca bu, AMD'nin Navi grafik karları için potansiyel bir yayım tarihi hakkında aldığımız ilk tahmin ve söylenene göre AMD, 7/7 duyurusunu gerçeğe dönüştürmek için elinden geleni yapıyor.

Daha önceki Ryzen 3rd Generation söylentilerinde de duyduğumuz gibi RedGamingTech AMD'den en az 12 çekirdekli CPU'lar beklememizi söylüyor. Bu arada sitenin görüştüğü üreticiler, neredeyse kesinlikle 16 çekirdekli parçaların olduğunu da söylüyorlar. Söylenenlere göre bu yeni işlemcilerin ilk mühendislik örnekleri Nisan 2019 tarihinden sonra teslim edilmeye başlayacak.

7nm mimarisi ve PCIe 4.0 desteğinin dışında Ryzen 3000 CPU'ların daha yüksek saat frekanslarını hedefledikleri de söyleniyor. Hemen her CPU güncellemesi için bunun beklenebileceğini rahatlıkla söyleyebilsek de, şu an bunların tamamının söylenti olduğunu unutmamakta fayda var...

Okuyucu Yorumları