AMD'den Ryzen İddialarına "Sağlam" Cevap

AMD, Ryzen işlemciler hakkında ortaya atılan Windows 10 sorunu iddiası hakkında beklenen açıklamasını yayınladı!

AMD'den Ryzen iddialarına "sağlam" cevap

AMD, kısa süre önce tanıttığı ve bütçe dostu fiyatlarıyla Intel karşısında bir hayli iştah kabartıcı duran Ryzen platformu için açıklama yayınladı. Açıklama yapmasındaki sebep ise, son günlerde Ryzen platformunun Windows 10'da ideal şekilde çalışmamasına ilişkin iddialar. AMD, yaptığı açıklamada Ryzen işlemcilerini savunmakla birlikte, iddiaların asılsız olduğunu da söyledi.

AMD'nin topluluk sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Ryzen'in eş zamanlı çoklu iş parçacığı (SMT) Windows 10 için bir sorun oluşturmuyor, aksine ideal biçimde çalışıyor. AMD ayrıca, Windows 7 ve Windows 10 arasındaki performans farkının, her iki işletim sistemine ait genel yazılım mimarisindeki farklılıklardan kaynaklanacağını da belirtiyor. Ryzen platformunun henüz yeni olmasından dolayı, halihazırda piyasada bulunan oyunların bir geçiş sürecine ihtiyaç duyduğu açık. Şu an 300'den fazla oyun geliştiricinin gerekli optimizasyon çalışmaları üzerinde durduğunu ilave eden AMD, kısa sürede bu handikabın aşılacağının altını çiziyor.

Öte yandan AMD Ryzen platformunun sıcaklık değerleri hakkında da bir açıklamada bulunan AMD, Ryzen 1800X ve 1700X'te (1700 değil) gösterilen sıcaklık değerlerinin olduğundan 20 derece daha yukarıda görüntülendiğini söylüyor. Yani işlemci rölantide 50 derecede çalışıyorsa, aslında gerçek değeri 30 derece. Sıcaklık izleme araçlarının doğru CPU sıcaklığını raporlaması için yama hazırladıklarını söyleyen AMD, iddialar karşısında böylece sağlam bir defans hattı oluşturuyor. Elbette bu defans hattının ne kadar güçlü duracağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Okuyucu Yorumları