AMD'nin çip mimarı firmayı terk etti...

Apple'ı terk edip AMD'ye katılan efsane isim, şimdi de AMD'yi terk ediyor...

AMD'yi üzen ayrılık!

AMD'nin baş microişlemci mimarı Jim Keller, firmanın üst seviye FX CPU'lara yatırım yapmak için değiştirilen stratejisinin duyurulmasının sadece birkaç ay ardından görevinden ayrıldığını duyurdu. Keller, 2012 yılında geri döndüğü AMD'den geçtiğimiz Cuma günü ayrıldı. Keller'in AMD'den önceki en yakın çalışma yeri ise Apple'dı.

Endüstrinin bu kıdemli uzmanının hangi sebepten dolayı AMD'den ayrıldığı ise henüz tam olarak belli değil. Keller'in AMD'deki en son görevi, Zen Projesi'nin yönetimi idi.

2016 yılı olarak düşünülen tarihte AMD'denin FX çiplerinin içerisinde x86 çekirdeklerin yerleştirilmesi planlanmaktaydı. Keller, AMD'deki bir önceki çalışması sırasında, 64-bit Athlon ve Opteron tasarımlarının geliştirilmesine yardımcı olmuştu. Ayrıca x86-64 işlemci tanıtım setine de yardımcı yazarlık yaparken, bazı DEC Alpha tasarımlarda da çalışmıştı.

Keller, Apple'da çalıştıktan sonra, üç yıl için AMD'ye geniş bir ARM bilgisi ile geri dönmüştü. Bir AMD sözcüsünün Bloomberg'e söylediğine göre bu ayrılığın, ürün veya teknoloji yol haritalarını etkilemesi beklenmiyor...

Okuyucu Yorumları