AMD'nin FreeSync 2 HDR'si Neler Getiriyor?

AMD'nin oyun grafiklerini daha akıcı hale getiren teknolojisi, FreeSync 2 ile yeni yeteneklere kavuştu!

AMD'den yeni nesil FreeSync!

AMD'nin FreeSync'in nasıl çalıştığını gösteren "Windmill" demosunu belki hatırlıyorsunuzdur. Firma şimdi ise FreeSync 2 HDR teknolojisinin faydalarını gösteren bir video yayınladı.

Yeni demo "Oasis" çeşitli manzara sahnelerinde FreeSync 2 HDR'nin nasıl temiz bir görüntü sunduğunu gösteriyor. Demo, Unreal Engine 4 ile hazırlanmış ve HDR10'u destekliyor. Peki FreeSync 2 HDR tam olarak ne yapıyor? FreeSync 2 HDR, bu özelliği destekleyen monitörlerin AMD'nin belirlediği HDR tanımlamalarına uymalarını gerektiriyor. Yani FreeSync 2 HDR destekli ekranlar, çok titiz bir sertifikalandırma sürecinden geçiyorlar.

AMD'nin FreeSync 2 HDR'yi kovalamasının bir başka nedeni, bu özelliği destekleyen monitörlerin LFC (düşük kare hızı telafisi) desteği sunması. LFC, GPU'nuz oyunların altından kalkamadığında ve monitörün tazeleme hızına göre minimum FreeSync aralığını destekleyemediğinde devre giriyor ve yapay olarak kare sayısını artırıyor. Bunun için aynı kare birden fazla defa gösteriliyor, böylece eşitleme teknolojisi devreye girerek anti-stuttering yeteneğini kullanıyor.

Son olarak FreeSync 2 HDR, düşük tepki hızını da garantiliyor. Yani FreeSync 2 HDR destekli bir monitör, düşük bir gecikme süresine sahip oluyor (HDR kullanırken dahil).

AMD, bu teknolojiyi destekleyen monitörlerin sayısının şu an 11 olduğunu söylüyor. Bu monitörler arasında Samsung 49HG90, Asus ROG Strix XG49VQ (yukarıda) ve AOC Agon AG322QC4 bulunuyor. Videoda izlediğiniz demoyu şu an indirmeniz mümkün değil. Demonun herkes için indirilmeye sunulup sunulmayacağı da bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları