AMD'nin güçlü Zen işlemcileri 2016'da geliyor

AMD'nin yüksek seviye PC'leri hedefleyen Zen işlemcileri, piyasaya çıkmak için gün sayıyor!

AMD'nin Intel'e yeni cevabı!

AMD'nin uzun zamandır beklenilen Zen işlemcileri yüksek seviye PC'ler için önümüzdeki yıl çıkıyor. AMD'nin yeni işlemci serisi Intel'e alternatif arayanları tatmin edeceğe benziyor.

Zen serisi CPU'ların Intel ile rekabet konusunda AMD'yi tekrar ayağa kaldırması sürpriz olmayacak. 30 yılı aşkın bir süredir AMD içerisinde çalışan şirketin finansal başkanı Devinder Kumar yeni işlemciye dair haberleri onayladı. Raymond James Teknoloji Yatırımcıları Konferansı'nda konuşan Kumar, AMD'nin ileri seviye bilgisayarlar için Zen serisi FX işlemcilerinin önümüzdeki yıl piyasada olacağını söyledi.

AMD yeni işlemcisinden oldukça ümitli görünürken, geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, yapılan testlerde işlemcinin tüm beklentileri karşıladığının altı çiziliyordu. Zen yüksek performanslı çekirdek dizaynı şu anda Excavator serisine göre yüzde 40 daha fazla yükü kaldırabilecek.

Şirketin AM4 platformunu kullanan Zen serisi işlemcilerin, güç yönetimi, verimlilik gibi konularda kendi göstermesi beklenirken dört, altı, sekiz çekirdekli olarak piyasaya sürüleceği biliniyor. İşlemci aynı zamanda yüksek bant genişliği ve düşük gecikmeli önbellek gibi özellikler taşıyacak.

Okuyucu Yorumları