AMD'nin Yeni Ekran Kartı Önümüzdeki Ay Çıkabilir

AMD'nin bir sonraki ekran kartıyla ilgili önemli bilgiler var!

AMD'nin yeni ekran kartı yolda mı?

AMD'nin piyasaya çıkacak olan Radeon RX 490 ekran kartlarıyla ilgili söylentilerin ardından, elimize geçen yeni bilgilere göre ekran kartı sadece açığa çıkmayacak, ama aynı zamanda önümüzdeki ay piyasaya da çıkacak.

Tabi ki, her zamanki şüpheciliğimizi korumamız gerek çünkü kartın çıkış tarihi çok yakın gözüküyor ve Aralık ayına sadece bir hafta kaldı. Tüm bunlara rağmen kart hakkında çok az şey biliyoruz.

Bazı kaynaklar RX 490'ın çoktan bazı bilgisayar parçaları satan web sitelerinde görüldüğünü söylüyor, ayrıca kart AMD'nin resmi listelerinde de gözlemlenmiş durumda. Görünüşe bakılırsa ekran kartının çıkışı için her şey hazır gibi.

Polaris mi Vega mı?

RX 490'ın çift ekran kartı donanımı için hangi teknolojiyi kullanacağı da tam olarak açıklanmadı. Kart şu anki teknoloji olan Polaris'i mi kullanacak yoksa yeni teknoloji olan Vega'ya mı geçecek merak konusu.

Wccftech.com'a göre Vega henüz bu kadar erken bir çıkış tarihi için hazır değil. Bu yüzden RX 490 büyük ihtimalle Polaris teknolojisini kullanacak. Tüm bunlar malesef spekülasyon olmaktan ibaret, ama zaten gerçeği öğrenmek için çok beklemek zorunda da kalmayacağız.

Ne olursa olsun, AMD, Nvidia'nın GTX 1080'niyle rekabet etmek isteyecektir. Yakın zamanda şahit olduğumuz gibi, Nvidia'nın düşük bütçe kartları GTX 1050 ve 1050 Ti'nin piyasaya çıkmasıyla AMD de rekabeti koruyabilmek için Radeon RX 470 ve RX 460'ın fiyatlarını kısmıştı.

Okuyucu Yorumları