AMD'nin yeni nesil Zen 5 işlemcileri hakkında heyecanlandıran iddia

Yeni bir sızıntı, merakla beklenen AMD Ryzen Zen 5 "Granite Ridge" işlemcilerin çok da uzağımızda olmadığının müjdesini verdi.

AMD'nin yeni nesil Zen 5 işlemcileri hakkında heyecanlandıran iddia

AMD Zen 5 işlemcilerini yaklaşık altı ay içinde piyasaya sürecek gibi görünüyor. Görünüşe göre şirketin yeni nesil işlemcileri halihazırda seri üretime bile geçti ve bu da en yeni AMD masaüstü yongalarını bekleyenler için oldukça iyi haber.

X'te tanınmış bir kaynak olan Kepler, AMD'nin Ryzen Zen 5 "Granite Ridge" işlemcilerinin seri üretime girdiğini verdiği bir cevap ile doğruladı. Ancak ortada ne yazık ki bu tek kelimelik cevabın ötesinde başka bir ayrıntı yok. Bununla birlikte, sızıntı yapan kişinin doğrulanmamış teknolojiyle ilgili oldukça doğru bilgiler sağlama konusunda iyi bir geçmişi var.

Bunun ötesindeki her şey tamamen varsayımlara dayanıyor. Zen 5 işlemcilerin seri üretimde olması, eli kulağında oldukları anlamına gelmiyor. Ryzen 7000 CPU'lara bakacak olursak, masaüstü çipler Eylül ayında piyasaya sürülmeden önce Mart 2022'de seri üretim söylentileri ortalıkta dolaşıyordu, yani ilk söylentiler altı ay kadar önceden gelmişti. Bu da Zen 5 işlemcilerin Temmuz ayında ya da hemen sonrasında ortaya çıkabileceği anlamına geliyor. Tarihsel olarak, lansmanın yılın ortasından ziyade çeyreğin sonlarına doğru olması daha muhtemel.

Söylentilere göre Intel'in Arrow Lake işlemcileri 2024'ün sonlarına kadar ortaya çıkmayacak, yani AMD'nin bu açıdan bolca nefes alma fırsatı var. Kısacası AMD, Zen 5'i piyasaya sürmeden önce bol miktarda üretim yapılmasını ve stok oluşturulmasını beklemek için boş alana sahip, böylece insanlar envanter sıkıntısı ve benzeri nedenlerle olumsuz bir durumla karşılaşmayacak.