AMD'nin Yeni Silahı: Radeon Instinct

AMD, geliştirdiği üç yeni GPU ile birlikte yapay zeka ve makine öğreniminde büyük bir adım daha attı!

AMD'nin yeni silahı: Radeon Instinct

ABD merkezli mikroçip devi AMD, yeni ürettiği GPU'larla yapay zeka teknolojisi açısından dikkat çekici bir hamle gerçekleştirdi. Firma tarafından görücüye çıkartılan üç adet yeni GPU'nun makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojisi açısından Nvidia'nın Tesla serisine rakip olması bekleniyor.

Radeon Instinct adı verilen bu seri, makine zekası için yüksek performanslı GPU çözümleri sunuyor. Söz konusu GPU'lar farklı performans düzeylerini içerecek üç modeli beraberinde getiriyor. Bunlardan temel düzeydeki kart Radion Instinct MI6, AMD'nin Polaris grafiğini kullanıyor ve 5.7 Tflops değerinde FP16 performans gösteriyor.

Bir üst düzey kart Instinct MI8 ise bir Fiji Nano GPU üzerinde temelleniyor ve 4 GB HBM video RAM'in yanında 8.19 Tflops performans sağlıyor. Son olarak Radeon Instinct MI25 ise AMD'nin yeni nesil Vega teknolojisinden yararlanıyor. Firma bu lehva için detaylı bir özellik değeri sunmasa da bu GPU'nun 300W gibi bir enerjiden yararlanacağını söyleyebiliriz.

Radeon Instinct GPU'ların 2017'nin ilk yarısında gelmesi bekleniyor, ayrıca ücretsiz MIOpen yazılımının da yine önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde sunulacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları