ABD'lileri en çok memnun eden telefon modelinin hangisi olduğu açıklandı: Hayır; bu bir iPhone değil...

Samsung, Apple, LG, Google ve HTC’nin dikkat çektiği araştırmada, ABD halkını en çok memnun eden telefon modelinin hangisi olduğu da ortaya çıktı. Ve hayır; bu model bir iPhone değil...

ABD'lileri en çok memnun eden telefon modeli belli oldu

Galaxy S20 Ultra, Samsung’un 2020 yılında tanıttığı ve satışa çıkardığı amiral gemisi modeliydi. Bugüne kadar pek çok kişi tarafından tercih edilen telefon, özellikle ABD’de büyük ilgi görmüşe benziyor. Zira yapılan anket sonuçları, Samsung’un Galaxy S20 Ultra ile ABD halkını fazlasıyla memnun ettiğini gösteriyor.

23 bin Amerikalının katılımıyla gerçekleşen Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi raporuna göre Galaxy 20 Ultra, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayanlar tarafından halen en sevilen akıllı telefon olarak gösteriliyor. Ankette 86 puan toplayarak ilk sıraya yerleşen Galaxy S20 Ultra, böylece ABD pazarının lideri konumunda olurken, onu 84 puanla LG Aristo 3 takip ediyor.

ABD denince akla gelen ilk isim olan Apple ise, 3’üncü sırada yer alıyor, ancak burada da yalnız değil. Apple iPhone 11 Pro Max, Galaxy S20 ve Galaxy S10, 82 puan ile 3’üncü sırayı birlikte paylaşırken, 4’üncü sırada ise bir başka Samsung var ve o da 81 puanla Galayx S20+’tan başkası değil. Listeye giren diğer Samsung telefonları ise Galaxy A20 (80 puan) ve Galaxy A21 (78 puan) oldu.

Öte yandan Galaxy S20 Ultra, ABD’nin en sevilen akıllı telefonu gibi görünse de marka olarak Samsung, rapor sonuçlarına göre puan kaybetmiş ve Apple’ın arayı kapatmasına imkan vermiş. Geçtiğimiz yıl marka anketlerinde Apple 80 puan alırken, Samsung 81 puan almış ve zirveye oturmuştu. Bu yıl Samsung 1 puan kaybetmiş ve bu sonuç onun, Apple ile aynı koltuğu paylaşmasına neden olmuş durumda.

Listenin tamamı ise şu şekilde: