Amerikan ordusunun en büyük düşmanı

Amerikan ordusu büyük düşmanını açıkladı: "O Microsoft yazılımı bizi aptal yapıyor!"

Amerika'nın büyük düşmanı!

The New York Times'ın haberine göre, Amerikan ordusu, MS Office paketinin vazgeçilmezi PowerPoint'e olan düşkünlüğü yüzünden zor günler geçiriyor. Yan tarafta resmi bulunan Amerika'nın Afganistan stratejisini anlatan slayt için bölgedeki Amerikan ve NATO güçlerinin lideri; "Bu slaytı anladığımızda savaşı kazanacağız" dedi.

Yakın zamanda gerçekleşen askeri bir toplantıda ise General James N. Mattis soruna basit bir yaklaşımda bulundu; "PowerPoint bizi aptallaştırıyor." Aynı konferansta konuşan ve The Times'ın; Irak'ın kuzeyinde operasyonlar gerçekleştiriyorken PowerPoint sunumlarını yasakladığını söyleyen Tuğgeneral H. R. McMaster, PowerPoint'i bir iç tehdit olarak nitelendirdi; "Tehlikeli çünkü anlamanın ve kontrolün yanılsamasını yaratabiliyor. Dünyadaki bazı sorunlar slaytlarla anlatılamaz."

The Times'ın haberine göre komutanlar, beş tane slaytın beş sayfalık bir rapordaki bilgilerden eksik olacağını ve sunum yapanın analitik ve ikna edici noktalara değinme ihtiyacını da ortadan kaldırdığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları