AMOLED ekranınızın piksellerini kapatın!

Android'li telefonunuzun ekranı AMOLED ise, pikselleri kapatarak pilden tasarruf edebilirsiniz!

Pikselleri kapatın!

Android'li telefonunuz AMOLED ekrana sahipse, pikselleri kapatarak güç tüketimini azaltabileceğinizi biliyor muydunuz?

En çok Samsung'un telefonlarında rastladığımız AMOLED ekranlarda arka ışıkla aydınlanan LCD'nin aksine her piksel, kendi ışığını ürettiğinden, piksellerin siyah (yani kapalı) olması, daha az güç tüketilmesi anlamına geliyor. Pixel OFF uygulaması ise ekrandaki piksellerin sadece bir kısmının çalışmasını sağlayarak pilden tasarruf sağlayabiliyor.

Uygulama, pilden ne kadar tasarruf etmek istediğinize bağlı olarak farklı yoğunluklardaki piksel ızgarasını devre dışı bırakabiliyor (yoğunluğu artırdığınızda Premium sürüm için 4 TL ücret ödemeniz isteniyor). Bu durumda görüntü, hemen hemen aynı kalıyor, sadece bir miktar koyulaşıyor. Ancak daha az pikselin devrede olması, pil tüketiminin azalması anlamına geliyor. Modern telefonların bolca piksele sahip olduğunu düşünürsek, devre dışı bıraktığınız pikselleri fark etmeyebilirsiniz.

Tasker desteği bulunan Pixel OFF'u bu sayede belirli şartlar altında devreye sokup, çıkarabiliyorsunuz. Tasker ile örneğin pil belirli bir seviyenin altına düştüğünde Pixel OFF'un devreye girmesini, piliniz doluyken devreden çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Alternatif olarak temel olarak aynı işlevleri sunan, Tasker desteğine de sahip Pixel Battery Saver'ı deneyebilirsiniz. Pixel Battery Saver, Pixel OFF'un aksine tasarruf seviyesini artırdığınızda sizden ücret talep etmiyor.

Google Play bağlantısı: Pixel OFF

Okuyucu Yorumları