Android 13 henüz sunulmamış olsa da Google, Android 14 için kullanacağı ilginç kod adını belirledi bile...

Android 13 henüz ön izleme aşamasında ve final sürüm için biraz daha zaman var. Ama bu durum, Google'ın Android 14 için kullanacağı kod adı belirlemesine engel olamamış gibi görünüyor.

Android 13 henüz sunulmadı ama daha şimdiden, Android 14'ün ilginç kod adı ortaya çıktı

Android takipçileri, Google'ın mobil işletim sistemine yapılan büyük, yıllık güncellemelerin, 2018 yılında yayımlanan Android 9 Pie'a kadar tatlı adları eklenmiş bir şekilde sunulduğunu hatırlayacaktır. Ancak o zamandan beri tatlı adlarından vazgeçildi ve artık isimler biraz daha basitleştirilmiş durumda: Android 13, bu yıl Android 12'nin yerini alacak.

Android sürümleri artık sayılara bağlı kalsa da, tatlı isimleri halen Google içerisinde kod adları olarak kullanılıyor. 9to5Google'ın Android Açık Kaynak Projesi kodunda tespit ettiği üzere, Android 14 (veya Android U) Upside Down Cake (Ters Çevrilmiş Pasta) kod adını taşıyor.

Eğer daha önce görmediyseniz, Ters Çevrilmiş Pasta, tam olarak adına uygun bir yapıya sahip: Pasta yapılırken, süslemeler tabanın dibine konur ve ardından pasta hamuru üzerine dökülür. Pişirdikten sonra her şey ters çevrilir ve bu sayede süslemeler tekrar üstte olur.

Ancak Android 14'ü denemeden önce sırada, halen beklediğimiz Android 13 var. İşletim sistemi şu anda erken geliştirici önizleme aşamasında ve sonrasında tüketicilerin isterlerse dahil olabilecekleri genel bir beta denemesinin takip edeceği tahmin edilebilir.

Daha sonra, Android 13'ün tam ve bitmiş sürümü, uyumlu bir telefona sahip olan herkesin kullanımına sunulacak. Android 12 Ekim 2021'de piyasaya sürüldü, bu nedenle devam sürümünün yaklaşık bir yıl sonra görüneceği tahmin ediliyor. Ancak daha önce karşılaşmamız da mümkün olabilir. Her zaman olduğu gibi, Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro dahil olmak üzere Pixel telefonların ilk sırada olması bekleniyor.