Google'ın popüler uygulaması Google Mesajlar, pek çok Android telefonun pilini "yiyip bitiriyor"

Google Mesajlar uygulamasındaki bir hata, telefonun pilinin normalden daha kısa sürede bitmesine ve aşırı derecede ısınmasına neden olabiliyor. Google ise sorunun farkında bir çözüm üretti bile...

Google Mesajlar, Android telefonların pilini "yiyip bitiriyor"

Telefonlarımızda arka planda çalışan tüm uygulamalar nedeniyle, pilin gün boyu dayanıp dayanamayacağı konusunda sürekli bir endişe yaşıyoruz. Ve bazı uygulamalardaki hatalar, pilin zaman zaman daha hızlı tükenmesine neden olabiliyor.

Bunun son örneği, Android telefonlarda kullanılan Google'ın Mesajlar uygulamasında ortaya çıktı. Yakın zamanda bildirilmeye başlanan bir hata, kameranın arka planda çalışmasına neden oluyor ve bu durum, hem telefonun ısınmasına hem de pilin erken bitmesine yol açıyor.

Google ise hatayı kabul etmiş ve önlemini almış durumda. Google iletişim yöneticisi Scott Westover sorunu bir güncelleme ile düzelttiklerini, bu güncellemenin de telefonlara yayılmakta olduğunu açıkladı. Ancak henüz herkese ulaşmadığı ve bunun da biraz zaman alabileceği unutulmamalı.

Eğer güncelleme size ulaşmadıysa ve telefonunuzun alışılmadık derecede sıcak olduğunu veya pilin özellikle hızlı bir şekilde tükendiğini fark ederseniz, öncelikle Google Mesalar uygulamasını kapatın. Ayarlar > Uygulamalar > Mesajlar > İzinler > Kamera'ya gidip "İzin verme"yi seçerek Mesajlar'ın kameranızı kullanma iznini tamamen reddedebilirsiniz.