Android 13 ile tek eSIM üzerinde çift hat kullanmak mümkün olacak

SIM kartlarla uğraşmayı unutun... Android 13, tek bir eSIM üzerinde birden fazla hattı kullanmaya imkan tanıyacak yeni bir özellikle geliyor.

Android 13 ile tek eSIM üzerinde çift hat kullanmak mümkün olacak

Google, operatörler arasında geçiş yapmak için SIM kartlar ve eSIM’lerle uğraşmaktan yorulan herkese Android 13 ile tek eSIM’de birden fazla profile izin vererek çözüm getirmeye hazırlanıyor.

Android işletim sistemi kıdemli teknik editörü Mishaal Rahman tarafından kaleme alınan bir blogda ortaya çıkan bilgiye göre Google, Android 13 güncellemesinde birden fazla etkin profile izin verme girişiminde bulunacak. Böylece kullanıcılar 2 hat arasında kolaylıkla geçiş yapabilecekler.

Tek bir eSIM karttaa birden fazla profile izin vermek kullanıcıların işini kolaylaştıracağı gibi, üreticilerin de donanım maliyetlerini azaltacak ve cihazlarda 2 fiziksel SIM kart için yer açma ihtiyacını ortadan kaldıracak bir girişim. Üreticiler öte yandan kazandıkları yeri pil boyutunu genişletmek için kullanabilir veya micro SD kart aracılığıyla genişletilebilir hafızaya yer verebilirler.

Ancak bu konu şimdilik netlik kazanmış değil. Google, konuyla ilgili resmi bir açıklamada henüz bulunmadı. Bekleyip göreceğiz.