Android 15'in hangi tatlı ismiyle anılacağı resmi olarak açıklandı

Android 14'ün “Upside Down Cake” olarak adlandırılacağını artık biliyoruz. Peki Android 15'in tatlı ismi ne olacak? Açıklandı...

Android 15'in "tatlı ismi" açıklandı

Android 14 için tatlı temalı “Upside Down Cake” (Ters Pasta) kod adı ilk olarak kısa bir süre önce kamuoyuna duyurulmuştu. Android 14 bir süre daha yayınlanmayacak olsa da, Android 15'in kod adının ortaya çıkması, Google'ın şimdiden işletim sisteminin 2024 sürümü üzerinde çalıştığını gösteriyor. Android 15'in kod adının “Vanilla Ice Cream” (Vanilyalı Dondurma) olduğu açıklandı ve açıklama normalden biraz daha erken geldi.

Bu duyuru Mishaal Rahman tarafından Twitter'da yapıldı ve "Vanilla Ice Cream" kod adı, Android Ticaret Federasyonu'ndaki (Tradefed/TF) bir dizi kod değişikliği olarak AOSP'de (Android Açık Kaynak Projesi) görülebiliyor. Ancak Android 15'in önümüzdeki yılın sonlarına kadar çıkması beklenmediğinden dolayı henüz yeni özelliklerle ilgili herhangi bir ayrıntı bilinmiyor.

Android, ana güncellemelerini alfabetik sırayla tatlılardan sonra adlandırma konusunda uzun bir geçmişe sahip. “Upside Down Cake” kod adıyla anılan Android 14 işletim sistemi, bu yılın sonlarında Google tarafından piyasaya sürülecek.

Tabii ki Android'in tatlı temalı kod isimleri son kullanıcı için pek bir anlam taşımıyor. Yine de, her büyük Android güncellemesinin başlangıcını kutlamak için Google kampüsünde dikilen tüm güzel heykelleri göz ardı ettiğimizde bile, Android'in ilk günlerinin tatlı bir hatırası olarak varlığını koruyor.