Android için Cortana yeni özellik kazanıyor...

Android için Cortana, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor!

Cortana'nın Android sürümü gelişiyor!

Microsoft, Android akıllı telefonlar üzerindeki Cortana dijital asistanını desteklemeye ve yeni özellikler ile güncellemeye devam etmekte. Android sürümünün en son güncellemesi, daha duyurulan özelliklerden birini eklemekte: Cortanayı akıllı telefon kilit ekranınızda kullanabilmek.

Android Police ilk olarak bildirildiği üzere kilit ekranı seçeneği Cortana'nın ayarlar menüsünde yer almakta ve buradan aktif edilebilmekte. Bunun ardından da kilit ekranında Cortana'nın dairesel simgesi karşınıza çıkacak ve bu simgenin kullanımı ile ekranı kaydırdığınızda, dijital asistan çalışmaya başlayarak kişisel haber akışınızı, programınızı ve diğer bilgileri sunacak. Ancak Cortana kilit ekranında iken soru sormak veya ses komutlarını kullanmak mümkün değil.

Microsoft'un Android üzerinde Cortana için güncellemesi, Google'ın Google Assistant uygulamasını Android Marshmallow veya Nougat sahibi tüm telefonlara Google Play aracılığı ile sunmaya başlaması ile aynı gün sunuldu. Her ne kadar bu zamanlama bir tesadüf olsa da, mobil cihazlar için dijital asistan akımının büyüdüğünü göstermekte.

Şu anda Google Play Store üzerinden Android için Cortana'nın 2.5 sürümünü indirmek mümkün. Tabi ki her zaman olduğu gibi güncellemenin daha yeni sunulduğunu ve henüz her telefonda indirilebilir olmayabileceğini belirtmekte fayda var...

Okuyucu Yorumları