Popüler e-posta yazılımı Thunderbird, K-9 Mail ile Android'e geliyor

Açık kaynak kodlu Thunderbird e-posta işlemcisi, yakında Android’e de gelecek. Üstelik bu popüler uygulamanın yerini alarak...

Thunderbird, K-9 Mail ile Android'e geliyor

Açık kaynaklı Thunderbird e-posta istemcisinin uzun bir geçmişi var, ancak şimdiye kadar bu geçmiş masaüstüyle sınırlıydı. Thunderbird blogundaki bir gönderiye göreyse bu durum değişmek üzere. Thunderbird, popüler açık kaynaklı mobil e-posta istemcisi K-9 Mail aracılığıyla Android'e geliyor.

Thunderbird'den Jason Evangelho'ya göre Thunderbird ekibi, K-9 Mail'in kaynak kodunu ve isim haklarını aldı. K-9 Mail proje yürütücüsü Christian Ketterer (OSS topluluğunda "cketti" olarak tanınıyor) Thunderbird ekibine katılacak ve zamanla K-9 Mail, Android için Thunderbird olacak.

Thunderbird ekibi, bu gerçekleşmeden önce çeşitli özellikler ve iyileştirmeleri eklemek için finans ve geliştirme süresince K-9'a yatırım yapacak. Belirli geliştirme aşamalarına ulaşıldığında ve K-9 Mail tatmin edici bir şekilde Thunderbird’ün özellik seti ve görsel görünümüyle uyumlu hale getirildikten sonra, Thunderbird olarak yeniden markalanacak. Blog gönderisi, bu geçiş için belirli bir zaman çizelgesinden bahsetmiyor.

Doğal olarak ekip, kullanıcıları K-9 Mail'i yüklemeye ve devam eden gelişimi hakkında geri bildirim sağlamaya davet ediyor. Ekip yeni yol haritası üzerinde çalışırken, önümüzdeki birkaç ay içinde uygulamada büyük ve küçük birçok değişiklik olması muhtemel.