Android, iOS'a Bu Defa İlginç Bir Alanda Fark Attı

Android kullanıcılarının yükledikleri uygulamaları kaldırma oranı iOS'takilere çok yüksek!

Android, iOS'a fark attı!

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Google'ın mobil işletim sistemi Android'in kullanıcılarının, yüklemiş oldukları uygulamaları cihazlarından kaldırma oranı iOS kullanıcılarına göre iki kat daha fazla. Bu doğrultuda hem Android hem de iOS platformundaki davranışları araştıran AppsFlyer tarafından yayınlanan rapora göre, uygulamaların kaldırılma oranı Android'de çok daha yüksek.

Buna göre ortalama olarak, her 10 uygulamadan üçü daha sonra kaldırılıyor. Uygulama geliştiricilerinin bu anlamda en çok endişelenmeleri gereken platform ise iOS'dan ziyade Android. Zira söz konusu platformda kullanıcıların yüklediği mobil oyunların yüzde 43'lük dikkat çekici bir bölümü daha sonra kaldırılıyor. iOS oyunlarında ise bu oran yüzde 9. Bütün uygulama türleri açısından bakıldığında Android'deki uygulama kaldırma oranı iOS'a göre yüzde 200 daha yüksek.

AppsFlyer yetkilileri söz konusu farkın en önemli nedeni olarak iki platforma ait cihazlar arasındaki depolama alanı kapasitelerini gösteriyor. Zira iPhone'lar ve iPad'ler, Android cihazlarla karşılaştırıldığında genel olarak daha yüksek depolama alanları sunuyor. Diğer yandan Android'in geniş cihaz yelpazesi de bu platformda uygulama ve cihaz kalitesinin de ortalama olarak biraz düşük olmasına neden oluyor.

Okuyucu Yorumları