Android KitKat'lı Kodak cebi: Kodak IM5!

Kodak, belirli bir kullanıcı grubunu hedefleyen yeni Android'li telefonunu CES'te gösterdi!

Kodak'tan Android'li telefon!

Kodak, basit bir telefon arayışında olanlar ve yaşlı kullanıcılar için Çinli üretici Bulitt'e ürettirdiği yeni Kodak IM5'i Las Vegas'ta devam eden Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda ortaya çıkardı.

Fotoğraf odaklı bir telefon olan Kodak IM5, kilit ekranında fotoğraflarınızı bir slayt gösterisi haline getiriyor. Giriş ekranındaysa fotoğraflardan tek dokunuşla baskı almanıza yarayan bir kısayol simgesi bulunuyor. Cihazın arka tarafında 13 megapiksellik, ön tarafında ise 5 megapiksellik birer kamera var. Çektiğiniz fotoğrafları kaydetmeden önce onaylamanızı isteyen kamera yazılımının kullanımı çok kolay.

Cihazın öne çıkan bir diğer önemli özelliği, yine kullanımı çok basit olan giriş ekranı. Eposta, telefon çevirici, mesajlar, kamera, büyüteç ve diğer işlevler, giriş ekranındaki ızgarada dizili duruyorlar. Yani bu araçları çalıştırmak için uygulama listesini açıp, kaydırmanıza gerek kalmıyor.

Android KitKat'lı Kodak cebi: Kodak IM5!

Sekiz çekirdekli 1.7GHz MediaTek işlemciyle gelen, 5 inç 1.280x720 piksel ekrana sahip telefon, sadece 120 gram ağırlığında ve Android'in bir önceki nesli olan 4.4.2 KitKat ile çalışıyor. Cihazın diğer özellikleri arasında çift SIM yuvası, 1GB RAM ve 8GB dahili depolama alanı var.

Android KitKat'lı Kodak cebi: Kodak IM5!

Kodak IM5, Avrupa'da 2015'in ilk çeyreğinin sonunda, 299 euro fiyatla satışta olacak. Cihaz daha sonra ABD'de 249 dolardan piyasaya sürülecek.

Okuyucu Yorumları