Android kullanıcıları, artık cihazlarını iOS cihazlara benzer şekilde birbirine bağlayabilecek

Yeni bir özellik, aynı Google hesabında oturum açılması halinde Android cihazların kolayca birbirine bağlanmasını sağlayacak.

Android kullanıcıları, artık cihazlarını iOS'a benzer şekilde bağlayabilecek

Google'ın, Android kullanıcılarının aynı Google hesabında oturum açmaları halinde cihazlarını kolayca birbirine bağlamalarına olanak tanıyan bir özellik geliştirdiği iddia ediliyor. Bu bağlantı, cihazlar arasında arama değiştirme ve internet paylaşımı gibi kullanışlı özellikler sağlayabilir.

Bu özellik, Ayarlar uygulaması için planlanan yeni bir "Cihazları Bağla" menüsünün varlığını ortaya çıkaran bir araştırmacı tarafından tespit edildi. Bu menü kullanıma sunulduğunda muhtemelen Ayarlar > Google > Cihazlar ve Paylaşım altında görünecek.

Apple'ın benzer bir Süreklilik özelliğine sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu özellik Handoff, Universal Clipboard, AirDrop ve Süreklilik Kamerası gibi özellikleri içeriyor.

Tüm ayrıntılar henüz bilinmemekle birlikte, Android'in bağlantısı şu ana kadar bildiklerimize dayanarak çağrı değiştirme ve internet paylaşımı gibi şeyleri etkinleştiriyor gibi görünüyor.

Birden fazla telefon üzerinde çalışabildiği için çağrı değiştirme özelliği oldukça ilginç. Apple'ın Süreklilik özelliği bunu sunmuyor; iPhone aramalarını yalnızca Mac'lerde ve iPad'lerde yanıtlayabiliyorsunuz, başka iPhone'larda yanıtlayamıyorsunuz. Google'ın uygulaması Google Play Hizmetlerine dayanıyor gibi görünüyor.

Yani Google hizmetlerine sahip tüm Android telefonlar, özellik kullanıma sunulduğunda erişim sağlayabilecek. Ancak, ilk olarak Pixel modelleri için kullanılabilir olması muhtemel.

Bu bağlantı ve çağrı aktarma özelliği Android'i Apple'ın ekosistem entegrasyonuna yaklaştırabilir. Android kullanıcılarının cihazlar arasında geçiş yapmasını kolaylaştırabilir ve sürekliliği artırabilir. Kısa bir süre önce Google'ın Nearby Share uygulaması Windows bilgisayarlardan Android'e (ya da tam tersi) dosya aktarımını çok daha kolay hale getirmişti.