Winlator isimli yeni bir uygulama, PC oyunlarını Android’de oynamamıza imkan tanıyor

PC oyunlarının, tahmin ettiğiniz gibi bir PC'de oynanması gerekiyor. Ancak bu oyunları bir Android telefonda oynamak istiyorsanız, Winlator uygulaması ilginizi çekebilir.

PC oyunlarını Android’de oynatan uygulama

GitHub üzerinden indirilebilen yeni bir emülatör olan Winlator, orijinal olarak Android için tasarlanmamış olsalar bile, favori PC oyunlarınızı Android cihazınızda çalıştırmanıza olanak tanıyor.

Uygulama bunu, Windows uygulamalarının Windows dışı işletim sistemlerinde çalışmasını sağlayan bir uyumluluk katmanı olan Wine ve ARM işlemcilerde x86_64 uygulamalarını çalıştırmak için özel olarak tasarlanmış bir Wine kolu olan Box86/Box64 kullanarak yapıyor.

Uygulamayı telefonunuza yüklemek çok kolay. APK'yı GitHub Releases'dan indirmeniz ve yüklemeniz gerekiyor. APK'yı yükledikten sonra, OBB dosyasını (main.1.com.winlator.obb) indirmeniz ve /storage/emulated/0/Android/obb/com.winlator dizinine atmanız lazım. Klasör eksikse, manuel olarak bir tane oluşturabilirsiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra uygulamayı başlatın ve yükleme işleminin bitmesini bekleyin.

Uygulama Deus Ex, Hitman 2 ve Far Cry 2 gibi oyunlarda bazı olumlu sonuçlar verse de, kare hızları pek etkileyici değil. Bir Reddit kullanıcısı Trackmania Nations'daki çoğu haritada oldukça istikrarlı bir 40 fps elde edebildiklerini söylüyor.