Android ve iOS için iyi, Windows Phone için kötü tablo!

Android, iOS ve Windows Phone'un son kullanım oranları, yeni raporla birlikte ortaya çıktı. İnenler, çıkanlar ve fazlası haberimizde...

İnenler; çıkanlar ve fazlası...

Bağımsız pazar araştırma firması Kantar Worldpanel, dünya çapındaki akıllı telefon kullanım oranlarına ilişkin yeni raporunu yayınladı. Bu ayki rapor, iOS'a ve Android'e iyi haberler verirken, Windows Phone'un düşmeyi sürdürdüğünü söylüyor.

Rapora göre EU5 bölgesinde Mayıs 2016'yla sonlanan üç ayda Android, tüm akıllı telefonların yüzde 76,5'ini kapsıyor. Önceki seneye kıyasla 6.0 puanlık bu büyüme, yabana atılacak cinsten değil. Android, Çin'deki telefonların neredeyse beşte dördünü temsil ederken ABD'deki satışların yüzde 68,5'inin Android olduğu görünüyor. Kantar verileri, Apple iPhone SE'nin Birleşik Krallık, Çin ve ABD'de ilk kez ilk 10'a girdiğini söylüyor. iOS bazı pazarlarda bir miktar küçülme gösterse de toplamda, önceki yıla kıyasla kararlı bir performans gösteriyor.

Bununla birlikte aynı güzel haberleri Windows Phone için veremiyoruz. Microsoft'un mobil işletim sistemi, hem önceki yıla, hem de önceki aya kıyasla, neredeyse tüm pazarlarda gerilemiş bulunuyor. Kantar'ın farklı bölgelere ait detaylı raporları için buradaki etkileşimli aracı kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları